Servicii

Recuperarea post AVC: Ce să faceți pentru a vă reabilita după un accident vascular cerebral

recuperare medicala

Cele mai înspăimântătoare boli de care se tem oamenii, după cancer, sunt Alzheimer și AVC. De ce tocmai acestea!? Explicațiile sunt oarecum simple și logice, căci în privința cancerului nu ne îndoim că înseamnă sfârșitul. Apoi, oamenii nu vor să fie legume. Dacă nu mai știi de tine (Alzheimer) sau ajungi să nu te poți mișca după un accident vascular cerebral (AVC), ei bine acestea lovesc în demnitatea umană. Nimeni nu-și dorește să fie povară familiei sale. Tocmai de aceea înspăimântă atât de mult.

Și dacă, totuși, se întâmplă, în ce proporție putem să ne vindecăm? Poate fi revenirea la o viață normală un obiectiv realist de atins?

» Kinetoterapia La Genki Medical Center

Factorii care determină recuperarea după un AVC

Kinetoterapia și Fizioterapia sunt principalele mijloace la care cine a suferit un AVC trebuie să se gândească. Practic, pentru a nu deveni o povară pentru familia dvs va trebui să învățați din nou să vă mișcați. Niciun program de recuperare nu poate fi făcut la modul aleator. În permanență se face sub supraveghere.

» Recuperare medicală prin fizioterapie la Genki Timișoara

Și probabil că vă puneți întrebarea în ce măsură vă veți recupera dacă apelați la serviciile de la Genki Medical Center? Ar fi bine să rețineți că, în general, pentru ca un program de recuperare să reușească este nevoie în primul rând de voința dvs. Fără cooperarea deplină și voluntară din partea pacientului nu se pot face foarte multe lucruri.

Au existat cazuri în care pacienții care au suferit un AVC s-au recuperat aproape complet. Gradul dvs de recuperare depinde de câțiva factori esențiali:

  • Cât de repede începeți recuperarea după momentul AVC-ului și cât de mult credeți în asta, respectiv cât de intens este efortul dvs de a vă recupera;

  • Foarte important este gravitatea deficitului funcțional;

  • Cu cât aveți mai mulți factori de risc prezenți în starea dvs generală (diabet zaharat, dislipidemie…) cu atât procesul de recuperare ar putea fi mai îndelungat și mai dificil;

  • Susținerea familiei și/sau a prietenilor poate juca un rol foarte important.

Metoda de evaluare a recuperării după AVC

Cel mai util mijloc de evaluare a recuperării medicale sunteți chiar dvs. Propria dvs analiză. Gândiți-vă la stadiul în care erați înainte de a începe programul la Genki.

În ce măsură puteați să faceți anumite mișcări? Permanenta comparație este cel mai bun instrument de analiză. Așa cum cel mai bun motor de recuperare este propria dvs voință și ambiție.

Genki vă ajută să preveniți AVC-ul

Așa cum vă spuneam într-unul din articolele noastre anterioare, la Genki medical Center puteți urma anumite tratamente care pot preveni în bună măsură AVC-urile. Ne referim la terapia cu laser de joasă frecvență.

În textul pe care vi-l reamintim și al cărui link îl aveți mai jos, vă spuneam că prin terapia cu laser de joasă frecvență de la Genki Timișoara veți obține o îmbunătățire semnificativă a proprietăților reologice ale sângelui dvs. Este vorba de criteriile care definesc vâscozitatea sângelui. Așa se face că veți obține o îmbunătățire a valorii hematocritului, acesta fiind indicatorul care caracterizează fluiditatea sângelui.

Pentru mai multe detalii despre cum puteți preveni un AVC prin terapia laser vă sugerăm să revedeți Fluiditatea sângelui și terapia laser de joasă frecvență.

Obs: În textul de față au fost folosite concluziile unui studiu efectuat în 2011 în SUA. Acesta se numea „What America Thinks” și a fost efectuat de Fundația Metlife.

Related Posts