Informativ

Genki Timișoara și viziunea holistică despre Covid-19

recuperare post-covid

Recuperarea medicală după covid este, iată, un termen și un ansamblu de metode care încep să se impună. Lumea medicală deja tratează cu foarte mult interes și acest aspect, nu doar lupta cu boala în sine. După cum se va vedea în continuare, viața medicală din România se adaptează și ea. Din mers, așa cum se întâmplă în majoritatea statelor civilizate.

Genki Medical Center din Timișoara a avut o viziune în acest sens, pe care a promovat-o, cum vă puteți da seama recitind textele din blogul nostru.

Ce înseamnă recuperarea medicală post covid

Clinica Genki oferă printre cele mai bune condiții de recuperare medicală pentru cei care au avut neșansa să fie bolnavi de Covid-19. Vă spuneam în „Starea post Covid și creșterea capacității respiratorii” că plămânii sunt cele mai afectate organe. În general, toți cei care au trecut prin Covid trebuie să se readapteze, trebuie să facă eforturi pentru a-și recăpăta cât mai curând funcția respiratorie în întregime.

Afectarea plămânilor nu înseamnă însă că trebuie să ne concentrăm (aproape) exclusiv pe exerciții de respirație. Pe îmbunătățirea performanțelor sistemului respirator. De fapt, întregul proces de recuperare-reabilitare trebuie început dintr-un stadiu cât mai precoce. Pacientul de Covid trebuie să-și înceapă convalescența și revenirea la normal dintr-o fază cât mai timpurie. Precocitatea tratamentului de recuperare se impune, nu este doar o recomandare.

Pacienții de Covid, pe durata tratamentului spitalizat, datorită imobilizării îndelungate, suferă în mod cert și alte afecțiuni. Imobilizarea, tratamentul medical în sine, ventilația mecanică prelungită determină disfuncții care vor influența cu siguranță refacerea. Și trebuie spus că nu doar sistemul respirator este afectat.

Imobilizarea la pat, tot parcursul din secțiile de terapie intensivă, vor influența negativ pacientul. Astfel întreaga masă musculară are de suferit, tot sistemul musculo-scheletal. În funcție de severitatea bolii sunt influențate și alte organe vitale. De fapt, organismul va fi nevoit să fie supus unui amplu program de recuperare medicală și chiar psihologică. Nu de puține ori s-a constatat că depresia este una din sechelele de luat în seamă.

» Laserul de joasă frecvență împotriva Covid-19

» Ozonoterapia și creșterea imunității

Ministerul sănătății adoptă un protocol de recuperare post-covid

Tratamentul anti-covid este la ora actuală încă o necunoscută. În linii mari. Deocamdată, singura opreliște împotriva bolii este vaccinul. Organismele medicale din întreaga lume dispun doar de o experiență de ceva peste un an de zile. Prin urmare, ne putem aștepta în permanență la adaptarea rapidă a protocoalelor medicale de tratament sau recuperare.

Una din primele măsuri luate de noul ministru al sănătății, respectiv medic Ioana Mihăilă, a fost tocmai aprobarea unui protocol de tratament post-covid. Dacă ne facem timp să-l lecturăm, vom observa că acesta se referiră la toate tratamentele și procedurile care pot induce pacientului capacitatea de oxigenare a sângelui și implicit a țesuturilor. A exercițiilor de fizioterapie, a tuturor procedurilor care restabilesc vitalitatea sistemului muscular.

Ne face plăcere să vă reamintim că Genki Medical Center a susținut mereu importanța ozonoterapiei împotriva covid-19. Iată, terapia cu laser, avantajele folosirii acesteia împotriva noului coronavirus. Exercițiile fizice, lucrul la aparatele din sala de sport, toate au fost sugerate încă pe când nici nu se punea problema unui nou protocol pentru starea post-Covid. Ceea ce înseamnă că la Genki Timișoara exista deja o viziune în acest sens.

Related Posts