Tehnica Mckenzie

Ce este

Cu ajutorul tehnicii Mckenzie dezvoltată de fizioterapeutul neozeelandez Robin Mckenzie se evalueaza si se tratează tulburările de statică vertebrală. Această tehnică reprezintă o formă pasivă de manipulare a coloanei vertebrale care asociază exerciţiile medicale special selectate (preponderent în extensie) cu mobilizările coloanei.

Cum se aplică?

Evaluarea initiala este esentiala in tehnica Mckenzie iar metoda de tratament Mckenzie consta in combinarea unor posturi corectoare cu exerciţii terapeutice specifice şi mobilizări ale coloanei. In componenta echipei noastre sunt kinetoterapeuti certificati care au competente de evaluare si tratament cu metoda McKenzie.

Ce afecțiuni se tratează?

Prin această tehnică urmărim educarea pacientului, în aşa fel încât acesta să fie conştient de cauzele care stau la baza durerii si de miscarile care favorizează aparitia acestor dureri. De asemenea, pacientul trebuie sa inteleaga care sunt metodele de tratament şi cum trebuie evitată recidiva episoadelor dureroase. Prin urmare, implicăm activ pacientul în programul de recuperare. Tehnica Mckenzie este recomandata frecvent  in tratareaafectiunilor precum: discopatiile lombare, herniile de disc sau alte modificari degenerative ale coloanei.

 

Beneficii

• Recuperarea funcţionalităţii la nivelul coloanei lombare;
• Reducerea durerii;
• Corectarea posturilor deficitare;
• Prevenirea recidivei episoadelor dureroase;
• Ameliorarea durerii în cazul afecţiunii de hernie de disc.
Genki Medical Center

CONTACT

Dacă ai întrebări legate de serviciile pe care le oferim
sau despre clinica noastră, contactează-ne!
Genki Medical Center

SOCIAL MEDIA

Genki Medical Center este prezent și în mediul online, așa că ne poți urmări activitatea prin rețelele de socializare de mai jos!