Kinesio Taping

Ce este

Kinesio taping este o tehnică bazată pe folosirea de benzi adezive, care susțin și stabilizează mușchii și articulațiile, concepută să faciliteze vindecarea naturală a organismului fără să limiteze mișcarea sau flexibilitatea corpului. Utilizată atât în domeniul medical, cât și în domeniul recuperării sportive, banda kinesiologică are rolul de a accelera procesul de vindecare naturală a țesuturilor lezate în urma accidentărilor, prin susținerea mușchilor și articulațiilor. Stimulând diverși receptori din sistemul somato-senzorial, banda kinesiologică atenuează durerea și facilitează drenajul limfatic. Efectul de ridicare a pielii creează spații mai mari între țesuturi, permițând astfel un aport ridicat de oxigen și o reducere a inflamației în zona respectivă. Foarte importantă pentru eficiența lor este evaluarea pacientului de către un specialist, care decide modelul, forma și tehnica aplicației.

Cum se aplică?

Benzile kinesiologice folosite în această tehnică au 100% bumbac, sunt elastice și se lipesc de piele precum leucoplastul, mulându-se perfect pe articulații. Elasticitatea benzii aplicate are un efect de lifting asupra epidermei creand mai mult spatiu in zona subcutanata, unde sunt localizati diferiti receptori, vase sangvine si limfatice. Acest efect al benzii pe piele imbunatateste circulatia sangvina subcutanata si drenajul limfatic. Astfel, se stimuleaza deschiderea vaselor limfatice, iar presiunea asupra receptorilor durerii se reduce. Efectul creat intre banda si piele, permite miscarea fiziologica, activandu-se procesul de autovindecare a organismului. Benzile kinesologice nu conțin latex și sunt ușor de purtat zile la rând. De la copii până la vârstnici, ele pot ajuta la tratarea cu succes a unor afecțiuni ortopedice, neuromusculare, neurologice, dar mai ales in cazul accidentărilor sportive. Această metodă terapeutică oferă simultan susținerea musculară de care are nevoie un pacient și reabilitarea funcției afectate.

Ce afecțiuni se tratează?

Tehnica kinesio taping se recomandă în multe afecțiuni :
ortopedice si post-traumatice: fracturi, luxatii, entorse, picior plat, tulburari de statica vertebrala,
reumatismale degenerative articulare: artrozele mainilor si picioarelor, coxartroze, gonartroze, spondilartrozele,
reumatismale degenerative abarticulare: periartritele scapulohumerale,coxo-femurale, epicondilitele, calcaneitele
neurologice periferice: nevralgii, nevrite si dureri din diferite cauze (hernii de disc cervicale, toracale, lombare)
neurologice central sechelare dupa traumatisme cerebrale sau accidente vasculare cerebrale: hemiparezele, paraparezele, hemiplegii

Beneficii

Beneficiile utilizarii benzilor kinesiologice sunt evidente în diminuarea durerii și reducerea edemului.
De asemenea, contribuie mult la îmbunătățirea mobilității și amplitudinii de mișcare, precum si la îmbunătățirea capacității de contracție musculară și combaterea spasmelor musculare.
Performanța musculară
Stimulează răspunsul proprioceptiv prin terminațiile senzitive de la nivelul mușchilor, articulațiilor și pielii  îmbunătățind astfel interacțiunea dintre piele și structurile subcutanate, activand circuitul nervos de la nivelul subcutanat, obținandu-se un răspuns muscular cu o performanță superioară.
Atenuarea durerii
Inhibă nociceptorii și blochează căile dureroase din mușchi, articulații și piele. Scade astfel în intensitate transmiterea impulsului dureros spre creier, se normalizează tonusul mușchilor și se atenuează durerea și spasmul muscular. Echilibrul creat în cadrul circuitului neuronal de la nivelul mușchilor reușește să reducă durerea, să scadă edemul și să îmbunătățească performanța și funcția musculară.
Susținere și stabilitate 
Asigura realinierea si stabilitatea articulației, fără să-i limiteze mișcarea si creste stimularea proprioceptiva.
Genki Medical Center

CONTACT

Dacă ai întrebări legate de serviciile pe care le oferim
sau despre clinica noastră, contactează-ne!
Genki Medical Center

SOCIAL MEDIA

Genki Medical Center este prezent și în mediul online, așa că ne poți urmări activitatea prin rețelele de socializare de mai jos!