Terapia Tecar

Ce este

Terapia TECAR (Transfer Electric Capacitiv și/sau Rezistiv) utilizează căldura în scop terapeutic. Cu ajutorul echipamentului TECAR este stimulată energia din interiorul tesuturilor in scopul activării proceselor naturale de vindecare si recuperare ale organismului. Aceasta terapie este noninvazivă  are efect antiinflamator, analgezic si este foarte eficientă ajutând la vindecarea mai rapida a durerilor de la nivelul muschilor si al tendoanelor, a umflaturilor articulatiilor. Spre deosebire de terapiile care folosesc căldura provenită dintr-o sursă externă (ultrasunete, laser, infraroșu) TECAR stimulează producerea de căldură locală, chiar în zonele dureroase, relaxând articulațiile, ligamentele, cartilajul si țesuturile moi.

Cum se aplică?

Echipamentul TECAR folosește un electrod de tip placă, care se așază pe partea opusă zonei corpului de tratat. Un alt electrod mobil este trecut prin mișcări circulare pe zona dureroasă, transmițând curenții, cu ajutorul unei creme conductoare. Aparatul este setat de terapeut la parametrii doriti in functie de anumite criterii iar pacientul nu simte niciun fel de durere sau discomfort in timpul terapiei, ci doar o încălzire ușoară a zonei. Stimularea energiei din interiorul țesuturilor activează procesele naturale de vindecare ale organismului, cu efect rapid antiinflamator și analgezic.

Ce afecțiuni tratează?

Terapia TECAR este frecvent folosită  în fizioterapie și kinetoterapie, pentru tratarea contracturilor, întinderilor și rupturilor musculare, a contuziilor,  entezitopatiilor, miozitelor. De asemenea, cu ajutorul terapiei TEACAR se obtin rezultate excelente in tratarea diverselor patologii ale coloanei vertebrale și ale articulațiilor: lumbago, dureri lombare, dureri interscapulare, torticolis, discopatii, cervicalgii, tendinopatii ale umărului, capsulită retractilă, umărul blocat, bursite, epicondilită, epitrohleită, coxartroză, proteza totală de șold, fasciită plantară, tendinită ahiliană, luxatii fracture. In recuperarea medicală, terapia TECAR este folosită pre si post-operator, in procesele inflamatorii de la nivelul jonctiunii muschi-tendon, precum și în afectiunile cronice sau sechele post traumatice.

 

Beneficii

Terapia cu tecar poate accelera procesele regenerative naturale ale organismului și, în special, reparațiile celulare, reduce durerea accelerând recuperarea după traume.
Reduce timpul de recuperare prin accelerarea mecanismelor naturale de vindecare ale organismului.
Evită efectele secundare ale unor medicamente, cum ar fi antiinflamatoarele și analgezicele.
Are potențialul de a îmbunătăți performanța de alergare și de a preveni leziunile în cazul sportivilor.
Valorifică vindecarea naturală a organismului și accelerează recuperarea.
Terapia Tecar combină atât terapia manuală, cât și tehnicile de electroterapie pentru a maximiza microcirculația, fluxul sanguin și capacitatea de vindecare.
Crește vasodilatația
Crește căldura din interior
Crește circulația sângelui
Crește oxigenarea țesuturilor
Stimulează organismul să se vindece singur
Stimulează drenajul limfatic
Este o termoterapie endogenă
Genki Medical Center

CONTACT

Dacă ai întrebări legate de serviciile pe care le oferim
sau despre clinica noastră, contactează-ne!
Genki Medical Center

SOCIAL MEDIA

Genki Medical Center este prezent și în mediul online, așa că ne poți urmări activitatea prin rețelele de socializare de mai jos!