Terapia Manuală Mulligan

Ce este

Terapia manuală Mulligan constă intr-un complex de metode de evaluare, diagnostic și tratament pentru tratarea durerilor articulare și a disfuncțiilor musculo-scheletale.

Cum se aplică?

Tratamentul Mulligan are la bază mobilizările pasive induse de către terapeut, combinate cu mișcări active executate de pacient. Este o metodă non-invazivă, nedureroasă,  realizată prin mobilizări cu susținere (repoziționarea componentei articulare) având ca scop restaurarea funcționalității și reducerea durerii. Principiul de bază este mobilizare cu mișcare (MWM), iar tehnicile terapiei manuale cuprind:  mobilizarea apofizelor vertebrale, mobilizarea coloanei vertebrale asociată cu mișcarea membrelor.
De fapt, terapeutul va imobiliza articulația (sau vertebra) generatoare de dureri, iar pacientul va executa mișcări, urmărindu-se gradul de amplitudine si intensitatea durerilor. Apoi, observând reacția pacientului, terapeutul va face corecțiile necesare. Exercițiile sunt repetative. Priceperea și cunoștințele terapeutului vor conduce în final la eliminarea durerilor și redobândirea de către pacient a gradului de mobilitate. Obiectivul este ca pacientul să execute fără dureri acele mișcări care, până atunci, îi erau restricționate, practic redobândirea funcționalității articulației și a sistemului scheleto-muscular.

Ce afecțiuni tratează?

Această terapie este indicată in: dureri non-inflamatorii, pierderea amplitudinii mișcărilor articulare (artroză), dureri de cap si amețeală( cauzate de probleme cervicale), entorse, epicondilite, umăr dureros, durere acută survenită în urma unei accidentări, dureri de spate.

Beneficii

Teoria și practica descoperită și pusă la punct de Brian Mulligan i-au adus consacrarea la nivel mondial. A predat în peste 90 de universități din SUA, Australia, Noua Zeelandă și Europa. A scris două cărți de un impact deosebit. Daca aveți dureri de cap și stări de amețeală generate de afecțiunile cervicale, atunci terapia Mulligan este ceea mai potrivita. De asemenea veti obtine beneficii remarcabile, cum sunt:
  • refacere și recuperare medicală postoperatorie a coloanei vertebrale;
  • eliminarea durerilor de la nivelul articulațiilor, cu excepția celor provenite din inflamații acute;
  • revenirea la o viață normală în urma unor accidente, eliminarea durerilor post-traumatice;
  • redarea amplitudinii de mișcare a articulațiilor, reduse în urma afecțiunilor articulare de genul artritelor, artrozelor; entorse și afecțiuni ale gleznei, umarului, cotului și în general orice vă limitează mișcarile și amplitudinea firească a articulației
Genki Medical Center

CONTACT

Dacă ai întrebări legate de serviciile pe care le oferim
sau despre clinica noastră, contactează-ne!
Genki Medical Center

SOCIAL MEDIA

Genki Medical Center este prezent și în mediul online, așa că ne poți urmări activitatea prin rețelele de socializare de mai jos!