Pilates Reformer

Ce este

Pilates Reformer este un concept modern de gimnastica medicala, bazat pe exercitii asistate de instructori specializati, efectuate cu intensitate controlata pe un aparat specific. Pilates Reformer este recomandat celor care doresc sa-si tonifieze corpul, sa isi corecteze postura, sa isi imbunatateasca flexibilitatea si echilibrul.

Cum se desfășoară?

Exercițiile Pilates Reformer au la baza principii din Yoga si sunt special concepute pentru antrenarea musculaturii intregului corp, punand accentul pe musculatura profunda. Sedintele de Pilates Reformer se realizeaza numai cu instructor calificat, exercitiile efectuate putand fi adaptate in functie de varsta, patologiile asociate, si rezistenta la efort a fiecarui pacient.
Exercitiile de Pilates Reformer sunt efectuate cu ajutorul unui dispozitiv complex care are in componenta sa : arcuri (de diferite intensitati), scripeti, suporti de adaptare a pozitiei. In plus, concentrarea asupra respiratiei si atentia acordata fiecarei miscari de pe Reformer imbunatatesc sistemul cardio-vascular si cresc atentia  imbunatatind conexiunea minte-corp.

Indicații

Exercitiile Pilates reformer sunt recomandate pacientilor cu dureri ale coloanei si deficiente posturale.
Prin corectarea posturii, eliminarea tensiunilor musculare acumulate și tonifierea grupelor musculare,  durerile de spate se amelioreaza considerabil. Pilates Reformer este recomandat si celor care doresc sa isi imbunatateasca flexibilitatea si sa-si tonifieze musculatura. Atat exercitiile cat si aparatul pot fi modificate pentru a se adapta si celor care doresc sa se recupereze in urma unor traumatisme sau afectiuni si celor care au o postura vicioasa sau tulburari biomecanice.

Beneficii

Principalele beneficii ale exercitiilor de Pilates reformer sunt:
  • Corectarea posturala
  • Echilibrul static si dinamic
  • Coordonare si elasticitate
  • Disparitia sau atenuarea durerilor de spate
  • Flexibilitate si control asupra corpului
  • Cresterea fortei musculare
  • Musculatura tonifiata
In momentul in care pacientul finalizeaza sedintele de chiropractica sau de kinetoterapie si imediat continua cu exercitiile Pilates reformer, rezultatele vor fi net superioare.
Genki Medical Center

CONTACT

Dacă ai întrebări legate de serviciile pe care le oferim
sau despre clinica noastră, contactează-ne!
Genki Medical Center

SOCIAL MEDIA

Genki Medical Center este prezent și în mediul online, așa că ne poți urmări activitatea prin rețelele de socializare de mai jos!