Terapia cu plasmă sau Platelet Rich Plasma(PRP)

Ce este

Terapia PRP sau injectarea plasmei bogata in plachete (PRP = „platelet rich plasma”) este un tratament revoluţionar bazat pe un principiu simplu, utilizarea resurselor proprii ale fiecarui organism pentru vindecarea si regenerarea tesuturilor. Printre cei mai importanti factori implicati in aceste procese complexe se numara plachetele (sau trombocitele), celule care se gasesc in sange si care intervin imediat posttraumatic, asigurand atat oprirea sangerarilor (initiaza procesul de coagulare) cat si vindecarea plagilor. Principalele calităţi ale terapiei cu plasmă sunt declanșarea procesului de construire a ţesuturilor epiteliale, musculare și conjunctive sănătoase. Dealtfel acest tratament influentează simultan toate etapele de regenerare si asigură sinergia necesară tuturor proceselor de recuperare din organism.

Cum se aplică?

Terapia PRP ofera un conţinut ȋnalt al tuturor factorilor de creștere primari, secundari și terţiari care sunt combinaţi ȋn mod natural, spre deosebire de multe preparate create artificial.
Pentru terapia cu Plasmă se utilizează eprubete speciale care pot fi de diferite dimensiuni, în funcție de cantintatea de plasmă necesară. Sângele se recoltează de la pacient în aceste eprubete, după care se centrifugheaza, obțînându-se plasmă îmbogățită trombocitar (plachete), care se injectează/infiltrează apoi pacientului in zonele afectate. În urma terapiei, trombocitele eliberează factori de creștere, inducând un proces biologic de reparare a țesuturilor, imposibil de reprodus prin alte metode.

Ce afecțiuni tratează?

În traumatologie, aplicațiile tratamentului cu plasma îmbogățită sunt practic nelimitate datorita aportului enorm de factori de creștere proprii organismului respectiv, care nu se regăsesc în niciun alt tratament, fiind cea mai naturala metoda de stimulare a refacerii unor structuri lezate.
Afecțiuni ale umărului: – tendinite, sindromul de impingement sau bursită, ruptura labrului, artroza articulației scapulo-humerale
Afecțiuni ale cotului: epicondilită laterala (jucătorului de tenis), epicondilită mediala (jucătorului de golf), periartrita cotului, artroza cotului.
Afecțiuni ale pumnului: artroze, tendinita de Quervain, sindromul de tunel carpian cu afectarea nervului median.
Afecțiuni ale soldului: tendinita și bursită psoasului, tendinita adductorilor (pubalgia sportivului) tendinita tractului iliotibial, bursită trohanteriana, artrita soldului.
Afecțiuni ale genunchiului: rupturi parțiale ale ligamentelor, tendinita patelara, artroza genunchiului atât a articulației femuro tibiale cât și a articulației femuropatelare.
Afecțiuni ale gleznei: tendinita peronier, tendinita ahileana, entorse ale gleznei.

Beneficii

Cel mai semnificativ avantaj al terapiei cu PRP este natura autologă a produsului utilizat, plasma nu este de origine străină, ci este obtinută din sângele propriu al pacientului. Este un produs de origine naturala fara risc de respingere sau reactii alergice. Intreaga procedura este minim invaziva, usor de aplicat si nu implica durere. Durata unei sedinte de tratament cu plasma este scurta, dureaza aproximativ 30 de minute. In plus, la aceste beneficii se adauga si faptul ca terapia PRP nu necesita perioada de recuperare, nu raman cicatrici, iar rezultatele apar in primele doua saptamani de la prima injectare.
Cele mai importante beneficii ale terapiei sunt:
  • Ameliorarea durerii (in cazul leziunilor, dupa operatii)
  • Vindecarea rapida a implanturilor (dentare, cardiace, ortopedice)
  • Strângerea rapidă și cicatrizarea ulcerelor, vindecarea cicatricilor, inclusiv post-acnee
  • Actiune antiinflamatoare semnificativa
  • Grabeste vindecarea plagilor
  • Cresterea imunitatii
Genki Medical Center

CONTACT

Dacă ai întrebări legate de serviciile pe care le oferim
sau despre clinica noastră, contactează-ne!
Genki Medical Center

SOCIAL MEDIA

Genki Medical Center este prezent și în mediul online, așa că ne poți urmări activitatea prin rețelele de socializare de mai jos!