Terapia cu ventuze

Ce este

Terapia cu ventuze consta in aplicarea unor mici recipiente (ventuze) din sticlă, ceramică, metal sau din silicon direct pe pielea pacientului, printr-un procedeu ce creaza vid in interiorul acestora. Scopul aplicarii ventuzelor este acela de a atrage sangele la suprafața pielii în anumite părți ale corpului ( cel mai frecvent pe spate) care au nevoie de vindecare  ajutand astfel fluxul energetic Qi să se deblocheze și să poată circula liber prin corp, pentru a asigura buna sa funcționare și starea de sănătate.

Cum se aplică?

Terapia constă în aplicarea, de obicei pe spate, a unor ventuze (recipiente mici realizate din sticlă, plastic, bambus, ceramică sau metal), care sunt poziționate în funcție de meridianele energetice. Terapeutul apreciaza numarul de ventuze pe care le va fixa pe spatele pacientului si care vor fi lasate sa actioneze între 5 și 10 minute. Prin sucțiunea creată asupra pielii ventuzele favorizeaza deschiderea porilor si eliminarea toxinelor din organism, stimuland echilibrarea forței vitale Qi si îndepărtarea blocajelor energetice.

Ce afecțiuni tratează?

Terapia cu ventuze trebuie asociata într-un plan complex de recuperare a sănătății, dar poate fi aplicata si ca terapie individuala in unele situatii. Este recomandata în tratamentul leziunilor, inflamațiilor sau durerilor localizate la un anumit nivel. . Terapia cu ventuze se bazează pe convingerea că folosirea aspirației sau a vidului pe anumite puncte ale corpului unui pacient poate ajuta la eliminarea obstrucțiilor în căile energetice naturale din interiorul corpului și, prin urmare, la vindecarea bolilor.

Beneficii

Beneficiile terapiei cu ventuze
  • îmbunătățește circuitul sangvin
  • îmbunătățește imunitatea organismului prin eliminarea toxinelor
  • reduce inflamațiile
  • calmează sistemul nervos
  • elimină blocajele și nodulii din țesuturi
  • relaxează
  • îmbunătățește starea generală de sănătate și buna-dispoziție
Genki Medical Center

CONTACT

Dacă ai întrebări legate de serviciile pe care le oferim
sau despre clinica noastră, contactează-ne!
Genki Medical Center

SOCIAL MEDIA

Genki Medical Center este prezent și în mediul online, așa că ne poți urmări activitatea prin rețelele de socializare de mai jos!