Crioterapia

Ce este

Crioterapia constă în aplicarea la nivel local a temperaturilor scazute sau aproape de temperatura de îngheț și este folosită mai ales în scopul reducerii inflamatiilor si simptomelor dureroase la nivel musculoscheletal precum și pentru a încetini procesele metabolice locale. Este o metoda de tratament nedureroasa dar presupune un usor disconfort, deoarece zonele cu putin tesut adipos (genunchiul, glezna, cotul) sunt mai sensibile la aplicatiile reci decat zonele mai bogate in tesut adipos cum sunt coapsele si fesele.

Cum se aplică?

Terapia presupune expunerea zonei afectate la temperaturi scazute,  cu ajutorul aparatului de fizioterapie Crioultrasunet, care combină doua tehnologii : acțiunea ultrasunetului și a frigului. Panoul de control al dispozitivului permite selectarea paramentrilor  caracteristici, terapeutul avand posibilitatea de a seta frecventa undei ultrasonice si temperatura dorita. Expunerea se face fie prin mişcarea aplicatorului pe zona afectată fie într-un singur punct fix, pentru o perioada scurta de timp, între 10 şi 30 de minute. Durata curei de tratament este în medie între 5 și 10 ședințe și se stabileste individual pentru fiecare pacient in functie de patologii.

Ce afecțiuni tratează?

Crioterapia este foarte eficienta in tratarea: inflamaţiilor, entorselor, luxatiilor, intinderilor musculare, a contracturilor musculare, a  rupturilor musculare, a contuziilor, a durerilor de spate, afectiunilor reumatismale, precum si in tratamentul post-chirurgical.  Sportivii de performanta apeleaza la terapia prin frig pentru: diminuarea leziunilor musculare, accelerarea procesului de recuperare in urma activitatatii fizice intense, imbunatatirea rezistentei fizice, intarirea sistemului imunitar si cresterea capacitatii la efort.

Beneficii

Crioterapia este un tratament valoros care reduce edemul post-traumatic, inflamatia, temperatura tesuturilor  si ajuta la cresterea de patru ori a fluxului sanguin spre locul de expunere. Crioterapia poate duce la o mai mare vasodilatație in comparatie cu alte metode de tratament ceea ce are un impact direct asupra calitatii recuperarii. Este foarte eficienta in atenuarea durerii la nivel local, combaterea spasmelor, calmarea inflamatiei, reducerea edemului si scaderea procesului inflamator. Oprește hemoragiile, relaxează musculatura, contribuie la un somn mai bun, stimulează secreția de hormoni și de analgezici naturali.
Genki Medical Center

CONTACT

Dacă ai întrebări legate de serviciile pe care le oferim
sau despre clinica noastră, contactează-ne!
Genki Medical Center

SOCIAL MEDIA

Genki Medical Center este prezent și în mediul online, așa că ne poți urmări activitatea prin rețelele de socializare de mai jos!