Terapia cu laser de joasă frecvență
Intravenos/Interstițial/Intra-articular
Ce este
Terapia cu laser intravenos reprezintă o tehnică minim invazivă și nemedicamentoasă de generare a unui răspuns fotochimic la nivelul țesuturilor disfuncționale sau afectate. Principalul scop al tratamentului în cazul durerii și a condițiilor degenerative este acela de a îmbunătăți funcția și mobilitatea structurilor afectate. Este una din cele mai eficiente modalități de revitalizare a organismul și curățare a sângelui. Sunt reînnoite celulele sanguine, iar procesele de eroziune a vaselor de sânge sunt reduse. Este îmbunătățit aportul de nutrienți și oxigen de la nivelul celulelor, concomitent cu scăderea nivelului toxinelor din sânge. Prin stimularea metabolismului celular, ca urmare a expunerii la fasciculul luminos, sunt grăbite procesele de vindecare.
Cum se aplică?
Laserterapia de Joasă Frecvență implică utilizarea diodelor de mai multe lungimi de undă , respectiv laseri de diferite culori, care pot fi aplicate topic sau intravenos, interstitial, intra-articular, favorizand apariția unor porcese celulare la nivelul țesuturilor și organelor afectate. Principiul acestei terapii se bazeaza pe reactivarea proceselor mitocondriale. Diferitele tipuri de lungimi de undă ale spectrului vizibil și invizibil pot influența procesele biologice, prin stimularea nucleului. Prin urmare, celulele îmbătrânite pot fi reactivate iar celulele stem din corp vor fi activate, permițând repararea și vindecarea țesuturilor afectate
TERAPIA CU LASER INTRAVENOS
În timpul terapiei intravenoase, în vena din zona cubitală este introdus un cateter, cu ajutorul căruia sângele este expus direct la fasciculul laser. Intensitatea joasă a iradierii ce este absorbită de celulele din sânge declanșează diferite efecte în organism, cele mai importante fiind cel antiinflamator și de stimulare a funcției sistemului imunitar, în boli precum afecțiunile hepatice și cutanate, diabet și cancer.
Terapia este aplicată în ședințe a 20 – 60 de minute, de 3-5 ori pe săptămână, cu un total de 10 ședințe ce combină efectele diferitelor lungimi de undă ale laserului (roșie, verde, albastră, galbena, UV).
TERAPIA CU LASER INTERSTIȚIAL ȘI INTRA-ARTICULAR
În cazul acestor tehnici, este folosit un cateter steril ce permite aplicarea directă a fasciculul laser în zona afectată. În cazul afecțiunilor cronice și de rezistență la tratament, este observată o scădere importantă a intensității senzației dureroase și o stimulare a regenerării tisulare locale. Cu ajutorul acestei tehnici și a aparaturii moderne utilizate, fasciculul laser penetrează țesuturile în profunzime (12 cm), ceea ce îmbunătățește considerabil efectele terapeutice resimțite de pacient în cazul unor afecțiuni precum, stenoze spinale, hernii de disc, artrite. Iradierea intravenoasă cu ajutorul laserului presupune expunerea sângelui la un fascicul luminos de intensități specifice si lungimi de unda diferite.
Radiația luminoasă de culoare verde crește cu 20% aportul de oxigen, prin modificarea conformației sterice a moleculelor de hemoglobină, crește cu până la 30% producția de ATP, prin stimularea lanțulului respirator mitocondrial si îmbunătățește calitățile membranei eritrocitare.
Radiația luminoasă de culoare albastră scade nivelul inflamațiilor din organism, stimulează complexul I al lanțului respirator mitocondrial crescând producția celulară de ATP, prin stimularea producției de specii reactive de oxigen distruge microorganismele din fluxul sangvin, în combinație cu riboflavina are efect antibacterial, antiviral și antiparazitic. De asemenea, stimulează microcirculația prin creșterea producției de NO, în combinație cu curcumina, ca agent fotosensibilizator, are efect antitumoral.
Radiația luminoasă de culoare roșie stimuleaza citocromul c, cu cresterea productiei de ATP, stimulează funcția imunitară, activează macrofagele, ajută la producerea de citokine și interferon, stimulează microcirculația și creșterea oxigenării tisulare precum si activitatea citocromului c, cu creșterea producției de ATP în celule, are efect antitumoral.
Radiația luminoasă de culoare galbenă stimulează complexele mitocondriale II și III, detoxifică organismul prin curățarea sângelui și stimularea drenajului limfatic, influențează metabolismul vitaminei D cu efect asupra sănătății osease, tisulare și imunitare. Impreună cu hipericina, unul din cei mai puternici fotosensibilizatori naturali obținuți din sunătoare, are efecte antitumorale, antibacteriene și antivirale. De asemenea, are efecte antidepresive, prin îmbunătățirea metabolismului serotoninei si este eficient în infecțiile cronice, sindromul de oboseală cronică, infecțiile virale (zona zoster, EBV, herpes), boala Lyme, tulburările de anxietate (în combinație cu hipericină sau triptofan, la pacienții cu deficiență de serotonină).
Ce afecțiuni tratează?
Terapia cu laser interstițial și intra-articular este recomandată în: alergii, artrită reumatoidă, boala Lyme, boli cronice renale și hepatice, boli de inimă, calcificări osoase, cancer, contuzii, degenerare maculară, diabet, discopatii cu sciatică, discuri vertebrale protruzionate sau herniate, dislipemii, dureri cervicale, lombare, eczeme, fibromialgie, fracturi asociate țesuturilor moi, hipertensiune, oboseală cronică, osteoartrite, polineuropatii, reumatism, scleroză multiplă, sindroame de durere cronică, sindrom burn-out, tendinite, tinnitus.
Beneficii
Printre beneficiile pe care această terapie le are asupra sănătății se numără:
Ameliorarea durerii
Repararea accelerată a țesuturilor și creșterea celulelor
Vindecarea mai rapidă a rănilor
Activitate vasculară îmbunătățită
Reducerea infecțiilor din corp și efect antitumoral,
Îmbunătățirea funcției imunitare
Creșterea performanțelor sportive
Genki Medical Center
CONTACT
Dacă ai întrebări legate de serviciile pe care le oferim
sau despre clinica noastră, contactează-ne!
sau despre clinica noastră, contactează-ne!
Genki Medical Center
SOCIAL MEDIA
Genki Medical Center este prezent și în mediul online, așa că ne poți urmări activitatea prin rețelele de socializare de mai jos!