Chiropractica

Ce este

Chiropractica este o metodă de tratament des utilizată în tratarea tulburărilor care afectează sistemul musculo-scheletal și sistemul nervos, precum și a durerilor asociate acestora. Principiul de bază al acestei terapii constă în manipularea manuala a vertebrelor si articulatiilor pentru ca acestea sa fie readuse in spatiile lor articulare.

Cum se aplică?

Chiropractica se bazează pe aplicarea de către terapeut a unor miscări de manipulare cu o forță, viteză și amplitudine controlată asupra pacientului, avand ca scop ajustarea coloanei vertebrale si corectarea tulburarilor biomecanice.
Chiropractica tratează preponderent afectiuni ale coloanei vertebrale, dar se aplică cu același succes și la tratarea articulatiilor membrelor superioare si inferioare, restabilind si îmbunătățind funcția acestora.
In funcție de planul de tratament recomandat, sedintele de chiropractica pot varia ca si numar ( mai multe sedinte in decurs de o luna), iar o sedinta dureaza intre 20 si 30 de minute. Pentru a preveni recidivele, recomandam pacientilor nostri o sedinta de terapie de intretinere lunar sau măcar  o data la 6 luni.
Manevrele terapeutice sunt nedureroase,  se  efectuează cu ajutorul mâinilor dar pot fi utilizate și dispozitive specifice.

Ce afecțiuni tratează?

Chiropractica aduce beneficii pacienților de toate vârstele oferind soluții eficiente pentru următoarele patologii: lombosciatica, hernie de disc, spondilite, artrite, epicondilite, torticolis, boala umărului blocat, nevralgie intercostală, cifoze, scolioze, entorse, traumatisme articulare, asimetrii ale articulatiei bazinului, migrene, etc. Aceste afecțiuni dureroase și adesea debilitante au frecvent un impact major asupra sistemului nervos, ceea ce poate provoca durere și disfuncție pe tot traiectul membrului afectat.

Beneficii

Chiropractica corecteaza pozitia corpului, restabileste tonusul muscular, circulatia sanguina si mobilitatea. Poate ajuta la tratarea cauzelor care stau la baza durerii, astfel încât structura generală a corpului și sănătatea sa fie restabilite. Pentru anumite afecțiuni, ameliorarea pe termen lung sau vindecarea, pot fi obținute atunci când chiropractica este asociată cu alte terapii: fizio si kinetoterapie, injectii cu ozon si infiltratii cu plasma proprie, masaj terapeutic, un program de nutritie corespunzator și modificarea stilului de viață.
Genki Medical Center

CONTACT

Dacă ai întrebări legate de serviciile pe care le oferim
sau despre clinica noastră, contactează-ne!
Genki Medical Center

SOCIAL MEDIA

Genki Medical Center este prezent și în mediul online, așa că ne poți urmări activitatea prin rețelele de socializare de mai jos!