Ozonoterapia

Ce este

Ozonoterapia este o metoda de tratament nemedicamentos ce constă în introducerea în organism a unui amestec de oxigen-ozon prin diferite tehnici: intravenos, intramuscular, subcutanat, insuflații nazale, auriculare, vaginale și rectale, în scopul stimulării vitalității celulelor, prin activarea proceselor metabolice și enzimatice.

Terapia cu ozon

La Genki Medical Center utilizăm diferite metode de administrare, in functie de patologii. Acestea, combinate cu concentrația ozonului medical și în funcție de rezultatul urmărit, fac din ozonoterapie una dintre cele mai interesante și eficiente terapii.
Autohemoterapia majoră
Este o terapie sistemica deoarece se realizeaza pe cale intravenoasa. Intr-un recipient steril, de unica folosinta se recolteaza o cantitate variabila de sange venos (intre 100 si 200 ml), apoi este introdus un amestec de oxigen-ozon utilizandu-se concentratia necesara in functie de nevoia sau afectiunea pacientului iar prin barbotare (amestecare) hematia (celula sanguina) capteaza oxigen-ozonul si il transporta in organism. O sedinta de autohemoterapie dureaza aproximativ 30 de minute.
Insuflații rectale și vaginale
Procedurile sunt nedureroase și noninvazive după cum vă transmite numele procedurii. Ozonul este introdus rectal sau vaginal cu ajutorul unui tub de silicon foarte subtire, lubrifiat, fiind o alternativă pentru pacienții care nu pot efectua autohemoterapia majoră.
Se recomandă in afecțiuni ale ficatului, respectiv hepatite B și C, ciroze hepatice, boala Chron, ulcere, boli ischemice, prevenirea îmbătrânirii premature, infecții bacteriene și fungice.
Infiltrații subcutanate
Sunt folosite cu predilecție în cazul afecțiunilor existente la nivelul articulațiilor (artrită, artroză recurentă, stări de rigiditate), dar si în zonele dureroase din cauza inflamațiilor.
Terapia cu saci hipobarici
Este un tratament local, aplicat la nivelul membrelor superioare si inferioare. Membrele sunt introduse in saci speciali, rezistenti la actiunea ozonului, care se fixeaza la ambele capete si se conecteaza la aparatul de ozon (pot fi asemanati cu o sauna locala cu ozon). Terapia este recomandata in : insuficienta circulatorie periferica, ulcer varicos, afectiuni dermatologice, arsuri, ulceratii, plagi postoperatorii. Ozonoterapia cu saci hipobarici este utilizata cu succes si la tratarea piciorului diabetic, una din complicatiile des intalnite la persoanele diabetice. Studiile arata ca terapia cu ozon reduce considerabil numarul amputarilor de membre inferioare.

 

Ce afecțiuni tratează?

Terapia cu ozon are o eficacitate remarcabilă în tratamentul și ameliorarea diverselor afecțiuni.
Efectele sistemice ale ozonului sunt imunostimulante cu acțiune antiinflamatoare și antialgice, crește rezistența la efort, îmbunătățește circulația limfatică si circulația sanguină. Cu ajutorul ozonoterapiei pot fi tratate: hernii de disc, discopatii, artroze, inflamații la niveul articulațiilor, tendinite, bursite, fibromialgii, contracturi musculare, orice tip de sindrom dureros
Această terapie a fost propusă ca terapie primară sau adjuvantă pentru diferite boli, inclusiv osteoartrita, hernie de disc, răni cronice, hepatita B și C, herpes zoster, HIV-SIDA, scleroza multiplă, cancer, boli de inimă.

Beneficii

Ozonoterapia are rol antiinflmator, antiviral, antialgic, imunostimulator, fiind si un anti-aging celular excelent, creste energia corpului, îmbunătățește substanțial calitatea vieții și prelungește durata de viață. Ozonoterapia este foarte utilă în procesul de recuperare, împotriva îmbătrânirii precoce si un instrument eficace pentru păstrarea stării de sănătate.

 

Genki Medical Center

CONTACT

Dacă ai întrebări legate de serviciile pe care le oferim
sau despre clinica noastră, contactează-ne!
Genki Medical Center

SOCIAL MEDIA

Genki Medical Center este prezent și în mediul online, așa că ne poți urmări activitatea prin rețelele de socializare de mai jos!