Posturologia

Ce este

Analiza posturala este cel mai important instrument de evaluare si determinare a disfunctiilor patologice. Aceasta analiza digitala computerizata ofera informatii despre nivelul functionalitatii motrice a corpului uman.

Cum se efectuează?

Analiza posturala inregistreaza modul in care este distribuita presiunea pe ambele membre inferioare  in pozitie statica si dinamica. Este o metoda simpla, neinvaziva, prin care putem depista deviatiile axiale si compensatorii ale intregului corp. In urma testarii posturale, in functie de rezultatul obtinut, pacientului i se vor recomanda sustinatori plantari ortopedici (taloneti) personalizati. Talonetii corecteaza presiunile plantare necorespunzatoare  depistate la testarea posturala. Utilizarea sustinatorilor plantari ortopedici, face ca presiunea sa se distribuie armonios influentand biomecanica articulara si postura intregului corp.

Ce afecțiuni tratează?

Testarea posturala se recomanda in urmatoarele patologii :
  • Picior plat sau cav
  • Picior valg sau var
  • Genunchi valg sau var
  • Genunchi genu flexum sau recurvatum
  • Deviatii ale coloanei vertebrale ( scolioza, cifoza, lordoza )
  • Postura deficitara
  • Pentru imbunatatirea performantelor sportive

Beneficii

Spre deosebire de branturile standard (de serie) care se comercializeaza in diverse magazine sau de talonetii obtinuti in urma scanarii talpilor doar in pozitie statica, la Genki Medical Center sustinatorii plantari ortopedici 100% personalizati sunt obtinuti exclusiv in urma testarii posturale. Aceasta analiza complexa si precisa (dureaza aproximativ 1 ora) este singura care permite confectionarea sustinatorilor plantari ortopedici 100% personalizati deoarece analizeaza distributia presiunii asupra membrelor inferioare si in miscare si in pozitie statica.
Genki Medical Center

CONTACT

Dacă ai întrebări legate de serviciile pe care le oferim
sau despre clinica noastră, contactează-ne!
Genki Medical Center

SOCIAL MEDIA

Genki Medical Center este prezent și în mediul online, așa că ne poți urmări activitatea prin rețelele de socializare de mai jos!