Terapia Schroth

Ce este

Metoda Schroth este o formă de tratament conservator si non invaziv a scoliozei idiopatice.
Abordarea terapeutică tridimensională a scoliozei are drept scop îndreptarea coloanei prin elongația activă a acesteia, derotarea vertebrelor prin respirație tridimensională, precum și tonifierea și stretching-ul musculaturii în poziția maximă corectivă.

Cum se aplică?

Exercitiile specifice metodei  Schroth, sunt caracterizate de: pozitia posturala corecta , respirația tridimensională si stabilizarea prin forta musculara. La Genki Medical Center exerciţiile din Terapia Scroth pe care le utilizăm sunt personalizate pentru fiecare pacient, in funcţie de deviaţia coloanei, vârstă și patologii asociate. Sunt necesare aproximativ 30 de sedinte a cate 50 de minute pentru invatarea exercitiilor sub supravegherea si indrumarea terapeutilor, iar dupa aceasta perioada, exercitiile trebuie continute zilnic acasa de catre pacient pana la urmatoarea evaluare.

Ce afecțiuni se tratează?

Exercițiile specifice metodei Schroth sunt efectuate în funcție de severitatea și tipul de curbură a afecțiunii, precum și în funcție de mobilitatea și capacitatea pacienților. Scopul este de a crea percepția și conștientizarea noii posturi prin poziție, repetiție și respirație. Terapia Schroth este indicata ca tratament conservator in cazul modificarilor de statica vertebrala, respectiv: scolioza, hipercifoza, hiperlordoza.

Beneficii

Această terapie ȋmbunătăţește postura deficitară a fiecarui pacient, indiferent de vârstă și elimină simptomele scoliozei deja instalate, iar beneficiile si eficienta terapiei apar intr-un timp scurt. De asemenea, cu ajutorul terapiei Schroth, pe langa stoparea si reducerea progresiei curburilor, se imbunatatesc aliniamentul postural si functia cardiopulmonara.
Genki Medical Center

CONTACT

Dacă ai întrebări legate de serviciile pe care le oferim
sau despre clinica noastră, contactează-ne!
Genki Medical Center

SOCIAL MEDIA

Genki Medical Center este prezent și în mediul online, așa că ne poți urmări activitatea prin rețelele de socializare de mai jos!