Tratamentul cu Băi Galvanice

Ce este

Terapia cu bai galvanice este cea mai veche forma de terapie bazata pe curent electric.
Utilizarea curentului galvanic in medicina de recuperare se poate face sub forma de galvanizare simpla (cu electrozi), bai galvanice (bai hidroelectrolitice) sau ionogalvanizare (introducerea unor substante medicamentoase cu ajutorul curentului electric). Deoarece pot aparea efecte adverse (hipotensiune, lesin, precum si leziuni cutanate) tratamentul se face numai sub recomandare medicala.

Cum se aplică?

In functie de patologii si de scopul urmarit, pacientul introduce membrele superioare si/sau membrele inferioare in cuvele pline cu apa. Curentul este aplicat prin intermediul unor electrozi de carbon care sunt scufundati in apa. In timp ce trece de la un membru la altul, curentul stimulativ provoaca polarizarea tesuturilor. Apa devine un mediu mijlocitor intre electrozi si tegument, curentul continuu (galvanic) avand efecte benefice asupra sistemului nervos, aparatului locomotor, aparatului cardiovascular și afecțiunilor dermatologice. In general, se recomanda o serie de zece sedinte a cate 20 de minute, de doua ori pe an.

Ce afecțiuni tratează?

Indicatiile galvanoterapiei sunt multiple:
– afectiuni ale sistemului nervos: nevralgii si nevrite de sciatic, plex brahial, trigemen, intercostale, pareze, paralizii (de membre, faciale)
– afectiuni ale aparatului locomotor: reumatice (mialgii, tendinite, tenosinovite, bursite, epicondilite, periartrite, artroze, artrite cu diverse localizari, poliartrita reumatoida, spondilita ankilopoietica in perioadele de remisiune)
– afectiuni ale aparatului cardiovascular: tulburari de circulatie periferica-arteriopatii obliterante(stadii I-II), acrocianoza, boala Raynaud.
– afectiuni dermatologice: cicatrici cheloide, eczeme.
 Pentru obtinerea unor rezultate cat mai bune, se recomanda frecvent asocierea unor terapii care se împletesc armonios și sunt complementare cu baile galvanice, astfel încât  pacientul să beneficieze de un tratament specializat nevoilor sale.

Beneficii

Baile galvanice au efecte antialgice, sedative, vasomotorii si de stimulare a excitabilității musculare.Accentuează efectele activității fizice, îmbunătăţește tonusul muscular, aspectul pielii, contribuie la eliminarea fluidelor în exces
Genki Medical Center

CONTACT

Dacă ai întrebări legate de serviciile pe care le oferim
sau despre clinica noastră, contactează-ne!
Genki Medical Center

SOCIAL MEDIA

Genki Medical Center este prezent și în mediul online, așa că ne poți urmări activitatea prin rețelele de socializare de mai jos!