Terapia manuală
Ce este
Terapia manuală este o metodă specializată de chiroterapie care utilizează tehnici specifice, manuale, fără ajutorul dispozitivelor sau instrumentelor medicale, pentru a calma tensiunea, durerile de spate acute și cronice.
Articulațiile lipsite de amplitudine de mișcare din cauza afecțiunilor musculo-scheletale pot provoca disconfort semnificativ, frustrare și incapacitatea de a îndeplini sarcinile de zi cu zi. Tehnicile de terapie manuală presupun restabilirea mobilității și reducerea tensiunii, ajută la corectarea tulburărilor biomecanice care afectează poziţia corpului, circulaţia sanguină și tonusul muscular.
Cum se aplică?
Adesea, ca urmare a accidentelor de mașină, îmbătrânirii, leziunilor sportive, malformațiilor congenitale, accidentelor de muncă sau pur și simplu a unei posturi vicioase, mulți oameni suferă din cauza durerilor sau a tensiunii spatelui și gâtului, se confruntă cu un disconfort debilitant.Tratamentul presupune exerciţii de postura, tehnici de ajustare manuală, masaj terapeutic, injecţii cu ozon și un program de nutritie corespunzator. Terapeutul colaborează, cu medicul specialist ȋn recuperare medicală, cu fizio- kinetoterapeutul și cu maseurul.
Mobilizarea țesuturilor moi
Mobilizarea țesuturilor moi este adesea utilizată pentru a rupe țesutul muscular fibros și pentru a relaxa tensiunea musculară. De exemplu, un terapeut poate efectua mobilizarea țesuturilor moi în jurul acumulării de țesut cicatricial rezultat dintr-o leziune a spatelui. Tehnica în sine constă în întinderi repetate și presiune în jurul musculaturii țintă.
Mobilizarea articulatiilor
Mobilizarea articulațiilor este implementată pentru a detensiona o articulație restrânsă și pentru a crește capacitatea de mișcare.
Incordare-Relaxare
Această tehnică corectează problemele structurale și posturale, care decurg din reflexe neuromusculare anormale. Realizarea tehnicii este extrem de blândă. Astfel, terapeuții pot prefera această tehnică în locul altor proceduri prea dureroase pentru a trata problemele acute sau delicate ale spatelui.
Tehnici de energie musculară (MET)
MET utilizează contracția voluntară a mușchiului împotriva unei forțe contrare, pentru a mobiliza articulațiile și a prelungi mușchii scurtați. După o contracție de 3-5 secunde, terapeutul duce articulația la un nivel superior de la care pacientul efectuează din nou o contracție musculară. Acest lucru poate fi repetat de două sau de mai multe ori. Tehnica este considerată o procedură activă, spre deosebire de o procedură pasivă în care terapeutul face toată munca (cum ar fi mobilizările articulare). Tehnicile de energie musculară sunt în general bine tolerate de către pacient și nu stresează articulația.
Ce afecțiuni tratează?
Obiectivul terapeutului este de a reduce subluxaţiile cu scopul de a crește gradul de mobilitate, de a diminua inflamaţia și de a ȋmbunătăţi funcţia. La nivelul coloanei, realiniază vertebrele ajustând coloana vertebrală, astfel ȋncât să ȋndepărteze presiunea exercitată asupra nervilor spinali. Aceasta terapie este utilizată cu succes ȋn afecţiuni, cum ar fi: lombosciatica, hernia de disc, spondilitele, artritele, etc. Ȋn momentul ȋn care vertebrele nu mai sunt aliniate (prezintă deplasări), pun presiune pe nervi. Aceasta este subluxarea, care din punct de vedere medical a fost definită ca “o separare parțial anormală a suprafeţelor articulare ale articulaţiilor”.
Beneficii
Avantajul acestei abordări este acela că putem aplica tratamente personalizate fiecarui pacient, obtinand:
-
-
îmbunătățirea extensibilității țesuturilor;
-
creșterea amplitudinii de mișcare a complexului articular;
-
inducerea relaxării musculare;
-
imbunatatirea funcției musculare;
-
diminuarea, inlaturarea durereii;
-
reducerea inflamatiei țesuturilor moi,
-
redobandirea mobilitatii
-
Genki Medical Center
CONTACT
Dacă ai întrebări legate de serviciile pe care le oferim
sau despre clinica noastră, contactează-ne!
sau despre clinica noastră, contactează-ne!
Genki Medical Center
SOCIAL MEDIA
Genki Medical Center este prezent și în mediul online, așa că ne poți urmări activitatea prin rețelele de socializare de mai jos!