Printre principalele preocupări al lumii medicale actuale este găsirea unor tratamente valabile pentru Covid-19. Dincolo de metoda clasică, respectiv administrarea de vaccinuri pentru prevenirea infecției, se încearcă diverse metode, protocoale, tehnici de tratament. Totul pentru a elimina această pandemie care a dat peste cap întreg mapamondul.
Medicina alternativă propune, printre altele, terapia cu laser de joasă frecvență, abreviat LLT. Aceasta este, se știe deja, deosebit de utilă în tratamentul durerilor cronice, în oboseala cronică, durerile persistente ale mușchilor. Dar este ea utilă împotriva Covid-19?
» Terapia cu laser de joasă frecvență la Genki Timișoara. Vezi toate recomandările de tratament
Primele rezultate încurajatoare au fost obținute în SUA
Într-un articol publicat în august anul trecut în American Journal of Case Reports (o revistă care se ocupă de cazuistica medicală) este relatat cazul unui american vindecat prin terapia laser, acesta suferind o formă severă de Covid-19. Deși există numeroase studii anterioare care evidențiau influența terapiei cu laser de joasă frecvență, acesta este primul caz care a încercat, experimentat și vindecat afectarea plămânilor de SARSCOV.-2
Pacientul a fost un afro-american în vârstă de 57 de ani care prezenta simptome severe. El a fost supus la patru sesiuni de tratament, o dată pe zi, cu un scaner pe bază de laser, câte 28 de minute fiecare sesiune. Comparând datele obținute la evaluarea inițială cu cele de după tratament, rezultatele au fost uimitoare.
Astfel, dacă inițial saturația de oxigen era 93-94%, ea a crescut la 97-100%. În același timp, necesarul de oxigen a scăzut de la 2-4 L/min la maxim 1 L. Pe ansamblu, toți indicatorii de evaluare s-au îmbunătățit radical.
Tratamentul a fost efectuat la secția de bolnavi grav cu Covid-19 a Spitalului Lowell din Massachusetts.
Avantajele terapiei cu laser
Rezultatele obținute la Massachusetts nu au venit pe un teren sterp. Deși nu există încă protocoale medicale puse la punct în această privință, comunitatea medicală internațională (cea americană în special) sugerează că această terapie ar trebui luată în considerare în tratamentul Covid-19.
Studiile și testele anterioare au relevat faptul că terapia cu laser de joasă frecvență are rezultate pozitive în oxigenarea celulelor. Ceea ce explică de fapt succesul tratamentului afro-americanului din Massachusetts.
Un alt efect al LLT este acela de sporire a stării de imunitate generală a organismului. În plus, terapia produce și o reglare a nivelului citokinelor din organism, substanțe presupuse a fi la originea așa numitelor „furtuni de citokine” cu efecte devastatoare asupra bolnavilor.
Așadar, terapia cu laser de joasă frecvență poate fi un partener serios în lupta cu pandemia. De fapt, despre iradierea sângelui, despre aparatura ultraperformantă de la Genki și starea excelentă de bine indusă pacienților am am mai scris pe site-ul nostru. Vă așteptăm la Genki Medical Center.
» Citește și „Fluiditatea sângelui și terapia cu laser de joasă frecvență”