Medicina complementara

Fluiditatea sangelui si terapia laser de joasă frecvență

Fluiditatea sangelui si terapia laser de joasă frecvență

În acest articol despre fluiditatea sangelui si relatia cu terapia cu laser de joasa frecventa. Astfel, terapia de care puteți beneficia la Genki Medical Center vă oferă, printre alte beneficii, și pe acela de îmbunătățire a proprietăților reologice ale sângelui. (Termen care se referă la vâscozitate/fluiditate.) Ce înseamnă acest lucru? Concret, dacă urmați această terapie vă puteți reduce riscul de accident vascular.

Vă spuneam în articolul nostru Culori și efecte terapeutice la terapia cu laser de joasă frecvență că prin această terapie veți obține o îmbunătățire a vâscozității sângelui prin acțiunea asupra valorilor reologice. În limbaj comun aceasta ar însemna că sângele dvs va fi mai fluid și veți scădea consumul de medicamente pentru acest scop.

» Mai multe despre Terapia cu laser de joasă frecvență

Amelioarea proprietăților reologice ale sângelui

După ce ați beneficiat de terapia cu laser, sângelui dvs i se vor ameliora indicatorii care se referă la vâscozitate. Se va constata o creștere a suprafeței globulelor roșii, ceea ce se va traduce printr-o mai bună capacitate de oxigenare a sângelui. În același timp, va crește capacitatea globulelor roșii de a transporta către plămâni moleculele de dioxid de carbon. Aceste efecte sunt posibile pentru că, de fapt, prin terapia laser de joasă frecvență globulele roșii care erau lipite se vor separa.

Va scădea nivelul colesterolului LDL și cel al trigliceridelor. Foarte probabil, dacă înainte de terapie ați avut valori peste limita normală, după aceasta veți putea constata o „normalizare” a indicilor. Terapia cu laser de joasă frecvență combate formarea plăcilor de aterom, respectiv a depunerilor de grăsimi din interiorul unui vas de sânge și care îi reduc acestuia secțiunea.

Îmbunătățirea proprietăților reologice va consta și într-o mai bună circulație periferică. Practic, la nivel cerebral se va traduce prin creșterea performanțelor memoriei. Apoi, senzația de mâini și picioare reci ar trebui să fie redusă considerabil, chiar eliminată.

În același timp, veți remarca o scădere a senzației de oboseală și epuizare.

Terapia cu laser si AVC-ul

Terapia cu laser de joasă frecvență, aplicată conștiincios și cu o frecvență relativă, în funcție de afecțiune și gravitatea acesteia, poate contribui la reducerea riscului de accident vascular cerebral (AVC). Aceasta este una din afecțiunile care, din păcate, dau o rată mare de mortalitate. Sau, dacă persoana suferindă nu decedează, ar putea să rămână cu invalidități semnificative. Fluiditatea sangelui (lipsa ei) joaca un rol determinant in aceste afectiuni.

AVC-urile sunt de două tipuri: ischemice și hemoragice. Primele se datorează blocării unui vas de sânge și astfel se necrozează țesutul prin neirigare sanguină. Cele hemoragice se întâmplă din cauza ruperii vasului de sânge.

Terapia cu laser de joasă frecvență intervine tocmai asupra fluidizării sângelui și astfel contribuie la reducerea acestui risc. În principiu, fluidizarea sângelui se face prin distrugerea trombilor (a cheagurilor de sânge) și împiedicarea formării plăcilor de aterom, cum am spus mai sus.

Persoanele care ar trebui să-și ia măsuri de siguranță în privința AVC-urilor sunt în general cele care suferă de diabet, sunt obeze, fumătoare și duc o viață dezordonată. Au valori crescute ale „colesterolului rău”, valori mari ale trigliceridelor, sunt hipertensive. Acestea trebuie sa-si monitorizeze in permanenta fluiditatea sangelui.

Hematocritul

Principalul indicator care ne furnizează o indicație în privința vâscozității sângelui (fluiditatea sangelui) este hematocritul. Hematocritul exprimă o relație între numărul de celule roșii și volumul total al sângelui.

Valorile acestuia sunt diferite în funcție de vârstă și sex. Pe ansamblu, la persoanele adulte, 20-50 de ani el ar trebui să fie între 39%-49% pentru bărbați și între 35%-45% la femei.

Un hematocrit scăzut indică în general o stare de anemie, deficiențe de nutriție. Un hematocrit crescut furnizează informații despre afectiuni pulmonare, ale inimii, tumori, boli ale sistemului osos.

Terapia cu laser de joasă frecvență pe care vi-o propune Genki Medical Center din Timișoara are în vedere îmbunătățirea tuturor acestor aspecte ce vizează fluiditatea sângelui. În articolele noastre viitoare vom trata pe larg beneficiile individualizate ale fiecărei culori ale fasciculului de laser.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *