Medicina complementara

Stimularea punctelor de acupunctura cu un laser de joasă frecvență

Stimularea punctelor de acupunctura cu un laser de joasă frecvență

Clinica Genki Medical Center este specializată în terapii de recuperare medicală și combaterea durerilor cronice, așa după cum puteți observa din site-ul nostru. Caracteristica activității noastre este combinarea principiilor medicinii alternative, având resursele în natură și în propriul organism, cu tehnologia cea mai avansată.

» Servicii medicale oferite de Genki Medical Center

La Genki Timișoara veți întâlni principii terapeutice vechi de mii de ani, alături de tehnologia laser. Terapia manuală alături de iradierea sângelui. Terapia cu ozon și chiropractica. Iar exemplele pot continua…

Unul din aspectele mai puțin evidențiate la Genki până acum este Laser-Acupunctura. Stimularea punctelor de acupunctură cu ajutorul laserului de joasă frecvență este un domeniu nou, o tehnică ce a câștigat teren abia în ultimii ani. Laserul rece se dovedește a fi un excelent complement al vechilor tehnici chinezești de vindecare prin acupunctură.

[image_with_animation image_url=”3673″ alignment=”” animation=”Fade In” hover_animation=”none” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”75%” max_width_mobile=”default”]

Laserul rece, de joasă frecvență sau de nivel scăzut, se deosebește de laserele puternice, care ard și care tind să înlocuiască bisturiele în medicină. Laserul de joasă frecvență, aplicabilitatea lui în acupunctură, a determinat o reconsiderare a vechiilor principii chinezești de tratament al durerilor.

Combaterea durerilor cronice

Cele mai multe studii scot în evidență faptul că acupunctura reduce semnificativ durerile cronice, iar teama de ace i-a făcut pe suferinzi să evite această terapie. Ori, iată, un articol din prestigiosul site al bibliotecii Institutului Național de Sănătate din SUA, care relevă faptul că laserul de joasă frecvență îmbunătățește considerabil efectele acupuncturii.

Stimularea punctelor de acupunctură cu laser de joasă frecvență reprezinta motivul reorientării suferinzilor de dureri cronice de spate, de umăr… către acupunctură. Tocmai ideea de „fără ace” este cea care atrage în mod deosebit.

» Terapia cu laser de joasă frecvență la Genki Medical Center Timișoara

Acupunctura redivivus… prin laser de joasă frecvență

Succesul acupuncturii ca terapie alternativă și acum, iată, absolut neinvazivă, se datorează și principiului absolut diferit față de abordarea din medicina occidentală. Astfel, acupunctura caută să restabilească echilibrele de energie din corp. Acele, lungi și subțiri, erau însă de natură să producă inhibiție.

Acum, stimularea punctelor de acupunctură se face, la Genki Medical Center cu ajutorul laserului de joasă frecvență.

Avantajele laserului in acupunctură

  • Eliminarea fobiei de ace, de durere este probabil cel mai semnificativ și mai vizibil avantaj.
  • Riscul de infecții este exclus! Datorită faptului că pielea nu este penetrată în niciun fel, o eventuală contaminare cu microbi este practic imposibilă.
  • Eficacitate sporită datorită modului de aplicare.

Durerea cronică de spate și cervicală

Se estimează că în România există cam opt milioane de bolnavi cronici. Nu există însă date oficiale despre cei care au dureri cronice. În schimb, din articolul „România – deficit de specialiști în terapia durerii” aflăm că Universitatea Washington din Seattle a efectuat un studiu în România la nivelul 2013 și a ajuns la o cifră care ne interesează în mod direct.

Rezultatele, publicate la un simpozion al UMF Carol Davilla din București relevă o cifră remarcabilă: 2.5 milioane de români suferă de dureri de spate și cervicale! Apoi, în România este un deficit de 30% de medici specializați în terapia durerii.

În ceea ce privește terapia durerii, la Genki Medical Center facem tot posibilul de a vă oferi cea mai bună soluție terapeutică. Și dorim să simțiți de fiecare dată că v-am luat durerea cu mâna!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *