Medicina complementara

Dovezi că ozonoterapia luptă cu covid-19

Dovezi că ozonoterapia luptă cu covid-19

Vă spuneam anterior că ozonoterapia, terapia cu ozon, are o capacitate extraordinară de a crește imunitatea generală a organismului. Este o terapie naturală și în principiu destul de simplă! Efectele ozonului asupra corpului au fost înțelese în secolul XIX, iar în ultimele decenii au fost dezvoltate și puse la punct terapii și tratamente cu ozon.

După cum probabil știți, și la clinica Genki Medical Center din Timișoara se aplică terapia cu ozon. În urma acesteia pacienții vor resimți o considerabilă stare generală de bine.

Perioada nefastă pe care o traversăm cu toții scoate însă în evidență și o altă proprietate a ozonului. Aceea de luptă împotriva virusurilor, fiind un ajutor în stoparea pandemiei. Astfel, într-o scrisoare adresată comunității științifice internaționale și publicată în „Revista Europeană pentru Științe medicale și Farmaceutice” se arată că omenirea nu mai are timp pentru apariția unui vaccin. Autorul, Simone Marconcini, profesor la Universitatea din Pisa, afirmă că deși înțelepciunea ne spune că ar trebui să așteptăm rezultatele testelor clinice, acestea obținute în urma unor cercetări aprofundate, ar fi cazul să adoptăm o altă atitudine.

[image_with_animation image_url=”3680″ alignment=”” animation=”Fade In” hover_animation=”none” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”75%” max_width_mobile=”default”]

Cercetătorul italian se referă la aplicabilitatea ozonoterapiei în lupta cu pandemia. El sugerează că ar trebui să folosim terapia cu ozon și să o reglăm din mers. Există deja suficiente studii care atestă lipsa unor efecte secundare la acest tratament. Ozonul este recunoscut ca având acțiune antimicrobiană, antifungică și de creștere a vitalității și imunității organismului. Capacitatea ozonului de a stimula regenerarea organismului nu mai trebuie demonstrată.

Simone Marconcini spune că există date medicale certe despre sensibilitatea la oxidare a virusului Covid-19. Dintre agenții care-l atacă, ozonul este al treilea cel mai puternic. Prin urmare, folosirea ozonoterapiei este unul dintre cei mai puternici aliați în momentul de față.

Principiul de acțiune al terapiei cu ozon, împotriva Covid-19, este unul relativ simplu. Este folosit în doze mici și în cure repetate. Preferabil decât administrarea de ozon în concentrații mari care s-ar putea să fie toxice pentru organism. Ozonul nu omoară virusul dar nu-l lasă să se dezvolte.

După cum vă spuneam și în „Ozonoterapia, un tratament accesibil oricui”, medicii italieni se află în primele rânduri ale combaterii pandemiei.

Autohemoterapia majoră procedeu medical anti-covid

Observăm însă că lumea medicală este din ce în ce mai receptivă la acest gen de terapie. Considerată ca făcând parte exclusiv din medicina alternativă, ozonoterapia a început să fie introdusă și în România ca mijloc de luptă împotriva Covid-19. Astfel, iată, și la Universitatea din Galați, ozonul este introdus în corpul bolnavului prin procedeul numit autohemoterapie majoră.

Până la medicii din Galați, autohemoterapia majoră mai era folosită și la spitalele din București și Timișoara, după cum relatează Mediafax. În același timp, deși nu direct împotriva Covid-19, autohemoterapia mai era folosită și de clinicile particulare. Printre acestea și Genki Medical Center.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *