Medicina complementara

Chiropractica la 125 de ani. Dureri cronice din copilărie

Chiropractica la 125 de ani. Dureri cronice din copilărie

Dacă în România despre chiropractică (încă) se vorbește destul de puțin, datorită lipsei de informare am spune noi, iată că în America se discută despre această disciplină în cu totul alți termeni. Chiropractica, acea terapie manuală care se adresează în principal durerilor cronice, de spate dar nu numai, este inclusă și în pachetul de servicii oferite veteranilor de război americani. Vom reveni într-unul din articolele noastre viitoare asupra acestui subiect. Respectiv asupra beneficiilor pe care foștii combatanți ai războaielor din Irak și Afganistan le au în privința terapiilor manuale.

» Chiropractica la Genki Medical Center din Timișoara

Acum, despre un studiu extrem de sugestiv publicat în revista Chiropractica Dinamică. El a fost realizat în contextul în care tinerii americani cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, așa numita generație Z, se plâng tot mai mult de dureri cronice.

Pe de altă parte, acum, ne aflăm la 125 de ani de istorie a chiropracticii în America. Întemeietorul acesteia este David Daniel Palmer, cel care a devenit primul chiropractician în 18 septembrie 1895. După mai bine de un secol de existență a mederiei, în SUA, situația se prezintă cam în felul următor.

● 27 de milioane de americani apelează la chiropractică în fiecare an;

● aproximativ un milion de ședințe de chiropractică se efectuează în fiecare zi lucrătoare în SUA.

Informațiile de mai sus au fost preluate din articolul Why is chiropractic care becoming so popular? scris de dr. Sherry McAllister, vicepreședinte al Fundației pentru Promovarea Chiropracticii (FPC).

Generația Z, somnul, sportul si gențiile prea grele

Revenind la studiul care privește generația Z, studiul, realizat de FPC, scoate în evidență că durerile de gât, umeri și spate apar la tineri încă de la vârste fragede ale tinereții. Astfel, 18% au simțit dureri înainte de vârsta de 10 ani, 36% între 11 și 15 ani, iar 37% au simțit disconfortul între 16 și 20 de ani.
Care ar fi cauzele pentru care apar atât de frecvent dureri cronice la adolescenții americani. Conform datelor obținute, 73% dintre tineri cred că acestea se datorează unei poziții greșite în timpul somnului. Un procent de 45% ar fi „obținut” durerile în urma sportului sau exercițiilor fizice prost aplicate. Și doar 39% dintre ei cred că durerile lor se datorează genților prea grele pe care le poartă.

Foarte interesantă este opinia tinerilor americani în ceea ce privește tratamentul prin chiropractică. Un număr de 64% dintre cei consultați sunt de părere că tarifele pentru terapia manuală ar trebui decontate de către casele de asigurări de sănătate.

Așadar, iată motive suficiente pentru a afla mai multe despre chiropractică. Pentru primele ședințe…

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *