Un chiropractician va avea mereu o viziune mai amplă și mai corectă asupra leziunilor din profunzime, respectiv cele din părțile moi ale organismului, față de un medic alopat. În cele ce urmează vă vom și explica de ce. Vom începe prin a prezenta situațiile la care ne referim.
» Chiropractica la Genki Timișoara
Tipuri de leziuni avute în vedere
Să spunem că leziunile țesuturilor moi nu sunt ceva caracteristic unei anumite vârste. Ele apar accidental, în special când ridicați o greutate. Când vă rotiți glezna sau când folosiți în mod abrupt, exagerat, un mușchi sau o grupă musculară. În această ultimă situație sunt incluși și sportivii, în privinţa cărora subconştientul nostru apreciază ca fiind ceva normal o accidentare. În cazul sportivilor accidentele sunt deja ceva banal, absolut deloc surprinzător.
Alte leziuni ale țesuturilor moi sunt cele care apar ca o consecință a accidentelor de mașină. Sau în urma oricărui alt traumatism, mai mult sau mai puțin casnic. Leziunile principale ar putea fi clasificate conform enumerării de mai jos:
- Contuzii; respectiv vânătăile care apar după o traumă serioasă a mușchilor;
- Entorsele sunt afecțiuni destul de comune, apar atunci când „călcați strâmb” sau supuneți articulația la un efort brusc combinat cu o mișcare de răsucire;
- Tendinitele, adică inflamarea tendoanelor. De notat că acestea pot fi tratate și prin ozonoterapie la Genki Medical Center Timișoara;
- Bursita este inflamarea bursei, a pungii cu lichid care facilitează alunecarea pielii pe os, un fel de lubrifiant al articulațiilor.
- Tulpina musculară apare atunci când mușchiul este suprasolicitat fără a fi pregătit fizic suficient.
» Tendinitele și tratarea lor cu ozonoterapie. Ronaldo este unul dintre beneficiari
Măsuri de precauție
Ar trebui spus că putem evita în foarte mare măsură leziunile descrise mai sus. Prevenția se poate face, în principiu, prin una sau mai multe măsuri de prevedere.
- Respectarea duratei necesare pentru încălzirea mușchiului, la antrenamente și înaintea competiției;
- Realizarea unei pregătiri suficient de îndelungate ca timp și intensitate pentru o anumită acțiune sportivă, pentru un anumit loc de muncă solicitant fizic;
- Creșterea intensității efortului să fie cât mai progresiv;
- După accidentare să ne permitem „luxul” de a ne recupera complet;
- Purtarea unui echipament de protecție sau de susținere, acolo unde este cazul.
Chiropracticianul și tratarea leziunilor țesuturilor
Un chiropractician va fi capabil să se concentreze exclusiv asupra zonei afectate. Cunoștințele lui îl ajută să stabilească un tratament personalizat. În funcție de tipul leziunii și de amploarea acesteia, de pacient, de vârsta lui și de capacitatea de a „duce” tratamentul.
Este posibil să aveți nevoie de imobilizare sau de mișcare ușoară, aceasta numai chiropracticianul este abilitat să stabilească. În funcție de leziunea dvs., la cabinetul de chiropractică vi se va spune ce fel de mișcări aveți voie sau este recomandat să faceți, totul în scopul de a vă reda cât mai repede mobilitatea.
Una din capcanele la tratamentul acestor leziuni ale țesuturilor moi este aceea ca durerea să scadă semnificativ. Sau chiar să nu mai doară deloc, să aveți senzația că totul s-a terminat. S-ar putea să fie o senzație înșelătoare. Vindecarea să nu fi avut loc complet. Este în general una din cauzele accidentărilor repetate.
Oricum, timpul de vindecare se scurtează în mod considerabil dacă faceți exerciții și acasă, nu doar în cabinetul de chiropractică. Și nu uitați, datorită pregătirii specifice, un chiropractician are o viziune mai exactă în legătură cu alinierea coloanei vertebrale, a efectelor produse de dereglajele acesteia.
Motive suficiente să alegeți chiropractica la Genki Medical Center Timișoara…