Terapii de recuperare

Terapia cu ozon la tendinite. Ronaldo este unul dintre beneficiari?

tendinita recuperare sportiva

Să descoperi că ozonoterapia l-a repus pe picioare pe Ronaldo, ei da, acesta este un premiu, atât pentru presa sportivă cât și pentru fizioterapeuții din întreaga lume! Recuperarea după accidentările sportive este poate una dintre cele mai căutate abilități la o clinică medicală. Iar sportivii știu cel mai bine care este cea mai bună terapie pentru recuperare, nu pentru că ar citi pe internet, ci pentru că le experimentează pe propria lor piele.

articulatie genunchiGreu de presupus că există cineva care nu știe ce este Ronaldo. Chiar dacă nu e amator de fotbal, numele acesta este ca un magnet. Atrage marile agenții de publicitate, marile branduri, este o întreagă industrie de făcut bani. Acum, dvs vă închipuiți că un astfel de star își permite să stea accidentat? Credeți că e o nimica toată să facă pauză la un contract de milioane de euro?

Cristiano Ronaldo era chinuit de accidentări. Se pare că una dintre cele mai vechi și mai rebele a recidivat mai mereu și i-a făcut viața „grea”. E vorba de tendinita de la tendonul patella. Dacă judecăm după felul în care joacă, se pare că tendinita lui este de domeniul trecutului, acum Ronaldo este într-o formă deosebită. A făcut ozonoterapie și și-a îmbunătățit considerabil starea genunchiului. Dacă ați juca alături de el n-ați spune că Ronaldo are o problemă la genunchi.

» Ozonoterapie la Genki Timișoara

» Ozonoterapia și oboseala cronică

Ce este tendinita patelară

I se mai spune „genunchiul săritorului” sau tendinita rotuliană, apare îndeosebi la cei care își solicită în mod excesiv articulația genunchiului. Este vorba în general despre atleți; baschetbaliști, voleibaliști, gimnaști sau fotbaliști, dar enumerarea ar putea continua. În fapt, ne referim la o leziune a tendonului patelar. Respectiv acel țesut special și similar unei corzi care face legătura între rotulă și articulație.

Însă nu este obligatoriu ca pacientul să fie sportiv de mare performanță, tendinita poate să apară și datorită vârstei sau efectuării de mișcări repetitive și suprasolicitante pentru individ. De exemplu urcatul frecvent al scărilor cu sacoșa plină de alimente într-o mână.

Prevenirea și tratamentul tendinitei

Până la apariția ozonoterapiei ca metodă de tratament eficient, tendinita patelară se trata exclusiv prin fizioterapie sau  intervenție chirurgicală. Repausul, este foarte indicat, mai ales la durere. În general se face o profilaxie pentru îmbunătățirea musculaturii.

Adevărul este că tendinita trebuie privită cu mare seriozitate. Ozonoterapia, oricât de revoluționară ar fi această metodă, trebuie însoțită și cu o porție de repaus și efort mai puțin intens. De exemplu, Ronaldo, va trebui să-și aloce la un moment dat și ceva mai mult timp pentru a-și trata mai în profunzime afecțiunea. Altfel, acest ritm de efort, refacere, efort, refacere… s-ar putea să fie dăunător la un moment dat.

» Vezi Cristiano Ronaldo undergoing Ozone therapy

Related Posts