Medicina complementara

Chiropractica este cea mai puțin riscantă terapie

Chiropractica este cea mai puțin riscantă terapie

Chiropractica este mai puțin cunoscută în România, deși este o terapie manuală cu atât de puține riscuri! În schimb, are foarte multe beneficii, fiind însă mai cunoscută de către sportivi sau cei care au nevoie de recuperare după diverse accidente. Pentru a promova chiropractica la Genki Medical Center Timișoara, evitând totodată subiectivismul, am recurs la opinii extrase din lumea medicală online.

Braț la braț cu farmaciile Catena

Astfel, pe unul din site-urile care lucrează sub brandul farmaciilor Catena, este redată opinia medicului Alin Popescu, specializat în traumatologie și medicină sportivă, nutriție. Astfel, acesta, pe site-ul CatenaPasCuPas confirmă ceea ce vă spuneam și noi în articolul Chiropractica, tratament şi eficienţă. Respectiv faptul că terapia neinvazivă este extrem de utilă pacienților cu dureri de spate.

La fel ca în prezentarea noastră, medicul sportiv Alin Popescu, care este și un colaborator apropiat al clinicilor Medlife, evidențiază efectul chiropracticii asupra articulațiilor mari. Respectiv la genunchi, umăr, șold…

Un mesaj aparte poate fi considerat atenționarea asupra adevăraților profesioniști. Medicul reamintește pacienților că este nevoie ca terapia să fie efectuată de adevărați specialiști, cu cunoștințe atestate și recunoscute, nicidecum după ureche.

» Adalbert Kasa – chiropractician, fondatorul Genki Medical Center

Descoperă chiropractica si beneficiile ei

Un alt practician atestat în România, respectiv Virgil Pruteanu, relevă și el în publicația online Descoperă.ro cele mai mari avantaje ale celor care urmează tratamente specifice. Kinetoterapeutul a furnizat informații revistei respective prin care scoate în evidență rolul central al coloanei vertebrale. De sănătatea acesteia depinde de fapt întregul organism.

Pe cale de consecință, tratând coloana vertebrală, tratăm și afecțiunile din restul corpului nostru.

Atestare pecuniară a riscului terapiei

Însă oricâte informații am căuta să expunem pe acest blog, oamenii vor avea mereu o doză de curiozitate: oare, tot ce scrie aici nu este cumva doar pentru a populariza serviciile unei clinici? Ei bine, aducem și un argument financiar.
Se știe că în toată lumea societățile de asigurări solicită prime de asigurare proporționale cu riscul pe care-l acoperă. Cu alte cuvinte, dacă riscul unei catastrofe, al unei boli, al unui accident este mare, și prima percepută de la asigurat este pe măsură. În schimb, dacă probabilitatea unei despăgubiri este mică sau extrem de mică, primele solicitate de la asigurat sunt și ele mici.

Pe blogul chiroterapeutului Kevin Wafer, într-un articol care vorbește despre reducerea consumului de medicamente prin chiropractică aflăm o informație extrem de valoroasă. Astfel, unul din comentariile la articol este al unui coleg de profesie, respectiv dr. Mark Bawcom, chiropractician în Virginia Beach. El arată că asigurarea pentru malpraxis la chiropractică este de 1200 dolari pe an. Acesta în timp ce un alt medic, cu altă specialitate, alăturat de cabinetul său, plătește între 25 și 35.000 dolari anual. Pentru același volum de despăgubiri suportate de asigurător.

Informația este extrem de valoroasă, deoarece nivelul scăzut al taxelor de asigurare pentru malpraxis spune de fapt un singur lucru: chiropractica este aproape sigură! Spunem aproape, pentru că niciun tratament din lume nu este 100% fără riscuri.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *