Terapia miofascială se adresează pacienților cu cu afecțiuni musculo-tendinoase, care prezintă mobilitate redusă, dureri, contracturi musculare, etc. Este o terapie care se realizează prin intermediul unui instrument. Tehnica folisită este una manuală cu implicarea atât a pacientului cât și a terapeutului.

» Terapia manuală la Genki Medical Center Timișoara

Terapia miofascială se referă la manipularea țesutului muscular și implicit al fasciei. Fascia este țesutul conjunctiv care învelește musculatura și organele interne ale organismului. Fără fascie, mușchii nu sunt capabili să-și exervite funcțiile sau să-și păstreze forma.Fascia transmite informații despre mișcare, tonus muscular, condiția și păstrarea corpului, cât și durerea spre creier.

Eliminarea durerilor cronice prin terapia miofascială

Apariția durerii

În momentul în care țesutul muscular sau tendinos suferă un traumatism, fascia protectoare se inflamează cauzând durere în locul lezat. Din această cauză pot apărea dureri atât în zona traumatismului cât și iradiat în segmentele alăturate, cauzând scăderea funcționalității segmentului.

Terapia fascială poate fi aplicată în multe afecțiuni, dintre care amintim:

  • contracturi musculare;
  • fascia plantară;
  • pinten calcanean;
  • aderențe postoperatorii.

Cele enumerate sunt afecțiunile mai des întâlnite.

 

Facebook

By loading the post, you agree to Facebook's privacy policy.
Learn more

Load post

Fascia menține integritatea anatomică a organismului. Este prezentă în tot organismul și are un rol în absorbția șocurilor. De asemenea, fascia are o deosebită importanță pentru procesele hemodinamice, imunitare și metabolice.

Terapia fascială are multiple beneficii. Însă, trebuie luate în considerare și puținele contraindicații:

  • cancer;
  • embolismul (tromboza);
  • boli autoimune;
  • tensiunea arterială ridicată (extremă);
  • focare septice;
  • boli ale țesutului conjunctiv.

Terapia miofascială – terapie manuală fără contraindicații

Terapiile folosite în kinetoterapie presupun o anumită mișcare. Însă, așa cum spuneam, în cazul durerilor acute este recomandată terapia miofascială. Se poate adapta oricărei părți a organismului.

Terapia, adresându-se fasciei, urmărind creșterea mobilității fasciale, de fapt va genera o îmbunătățire la toate nivelele din organism. Căci fascia nu ar trebui văzută ca pe un segment anatomic, ci mai curând ca pe un întreg. De jos și până sus. Acest țesut, acest înveliș protector în cele din urmă determină și este dependent de poziția și sănătatea coloanei vertebrale.

Recomandări de tratament la Genki Timișoara

Terapia miofascială poate fi integrată într-un program complex de recuperare, dar și ca terapie individuală. În funcție de gravitatea cazului.

admin

Author admin

More posts by admin

Genki Medical Center

Punct de recoltare
SYNEVO

Genki Medical Center este unul dintre punctele de recoltare
Synevo din Timișoara. Recoltam material biologic, inclusiv
pentru testul COVID (PCR).