Terapii de recuperare

Testele posturale. Corecția si prevenirea la Genki Medical Center

Testele posturale. Corecția si prevenirea la Genki Medical Center

Posturile deficitare constituie una dintre cele mai populare, dar subestimate probleme de sănătate în rândul copiilor, adolescenților precum și adulților. Stilul de viață sedentar, activitățile repetitive în poziții incorecte pe o perioada mai lungă de timp, intensifică instalarea unor posturi incorecte ale corpului.

Postura reprezinta un set de interacțiuni între sistemul musculo-scheletal și sistemul nervos, al cărei principal rol este să mențină corpul într-o stare de echilibru, protejând structurile de susținere ale corpului împotriva accidentărilor și deformărilor progresive.

[image_with_animation image_url=”3712″ alignment=”” animation=”Fade In” hover_animation=”none” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”75%” max_width_mobile=”default”]

Identificarea corectă a modului în care se exercită presiunea pe ambele membre inferioare, de exemplu, este efectuată la Genki prin intermediul unui software specializat. Urmărim să determinăm cu cea mai mare precizie:

  • care sunt defectele de sprijin plantar;
  • modul în care se distribuie greutatea corpului
  • cinematica mișcării organismului precum și distribuția greutății acestuia

Noi, la Genki Medical Center Timișoara, suntem adepții principiului că este mai ușor să previi o poziție incorectă a corpului decât să o corectezi atunci când ea a devenit o afecțiune organică.

» Vezi întreaga gamă de servicii de la Genki Medical Center

Testele posturale, principii si rezultate

Datele obținute le folosim pentru a putea dimensiona susținătorii plantari personalizați pentru fiecare pacient. Căci cele mai multe poziționări incorecte sunt consecința unor informații transmise în mod eronat creierului. Astfel, prin senzorii din organism – care pot fi ochii, piciorul – creierul primește o situație care nu corespunde realității. În consecință, vor apărea aceste poziții greșite.

Susținătorii plantari au exact acest rol, de a reseta felul în care se transmit informațiile către creier și a-l determina să inducă o altfel de coordonare spațială a membrelor, a coloanei vertebrale… Însă susținătorii plantari sunt doar o parte din modul în care Genki intervine pentru a vă îmbunătăți sănătatea. Suntem adepții tratamentelor noninvazive și cât mai naturale.

teste posturale La Genki Timisoara

teste posturale La Genki Timisoara

De ce sunt importante testele posturale. Recomandări

Așa cum probabil bănuiți, la Genki Medical Center ne îndreptăm atenția spre a elimina sau a reduce semnificativ efectele deficiențelor posturale. O mare parte a acțiunilor noastre au în vedere două principale direcții de acțiune:

  • Prevenția; intervenim prin metode specifice în a stopa posibila evoluție înspre o afecțiune posturală determinată de factori precum creșterea bruscă a copiiilor, poziția incorectă la școală sau, la adulți, modul în care aceștia își desfășoară activitatea la birou.
  • Terapii împotriva durerilor de spate, ale articulațiilor precum și refacerea după traume sportive sau accidente.

Mecanismele de apariție a defectelor posturale

La modul general, un defect postural apare printr-o poziție incorectă a corpului. Sursa primară a acestor poziții își are originea în obiceiuri care se perpetuează și se accentuează în timp. De exemplu, în copilărie, dacă elevul își duce ghiozdanul în spate iar încărcătura este prea mare sau dezechilibrată, vor apărea deformări ale coloanei vertebrale.

Societatea modernă este în sinea ei un factor favorizant de generare de deprinderi greșite. Munca exagerată la birou, așezarea în scaun, toate acestea pot influența felul în care evoluăm. De la micile afecțiuni se poate ajunge la adevărate probleme de sănătate. De exemplu, platfusul, poate determina o poziție incorectă a coloanei vertebrale cu toate consecințele de rigoare.

Sindromul de deficiență posturală (SDP)

Portughezul Martin da Cunha a descris pentru prima oară acest sindrom în 1979. SDP este caracterizat prin dereglarea unuia sau mai multor receptori transmițători din sistemul de propagare al informațiilor către creier. Conform descrierilor realizate de acesta, neglijarea și accentuarea în timp a dereglărilor posturale poate depăși stadiul de afecțiuni fizice. Se ajunge frecvent în situația în care pacientul dobândește adevărate boli psihice.

Deficiențele posturale au intrat în atenția statelor deoarece, așa cum am spus mai sus, este mai ușor să previi decât să corectezi.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *