Terapii de recuperare

Tratarea durerii de genunchi la Genki Medical Center

trtamente dureri de genunchi

              Clinica de recuperare medicală Genki din Timisoara are in vedere cele doua mari tipuri de dureri la genunchi. Respectiv durerile acute provocate de accidentari sau suprasolicitări, precum și cele cu origine cronică. Acestea din urmă sunt generate în principal de afecțiunile degenerative.

Sportul și problemele la genunchi. Prevenția

              Durerile la genunchi vor proveni în principal de la micile și marile accidentări de tip sportiv. De acestea nu sunt scutiți nici profesioniștii și nici amatorii. Presiunea pusă pe genunchi și care poate duce la accidente, inflamații sau suprasolicitări are în principal trei mari categorii de cauze:

● sportivul profesionist își pierde atenția la execuția corectă a unei mișcări și se concentrează doar asupra rezultatului pe care-l urmărește;

● sportivul amator, cel de duminică sau de vacanță, nu stăpânește tehnica de execuție corectă, nu are o pregătire adecvată, lipsa de formă sportivă în general;

● accidente propriu-zise din cauze care nu pot fi controlate de către sportiv.

              Prevenția se face în general prin creșterea gradului de profesionism al sportivului autentic, prin educația lui în acest sens și prin mijlocirea antrenorilor și medicilor sportivi. În ceea ce-i privește pe sportivii de weekend, aceștia vor trebui să conștientizeze că orice activitate sportivă implică un antrenament, o condiție fizică corespunzătoare și însușirea unei tehnici. În lipsa acestora, singura prevenție se numește precauția.

» Kinetoterapia la Genki Timisoara

Recuperarea după traumatisme ale genunchiului la Genki Timisoara

              Cele mai frecvente traumatisme ale genunchiului, cele mai dese accidente apar în sporturile așa numite de contact. Acolo unde forța fizică este un factor de bază – fotbal, rugby, hochei. Sau unde „trăinicia” articulației genunchiului poate determina performanța, iar cel mai elocvent în acest caz este schiatul.

              Cei care merg la schi la sfârșit de săptămână sunt în general mai expuși riscului unor astfel de accidente, care se adaugă celor generate de sport în sine. Genki Medical Center a reușit să „repună pe picioare” tipologii de toate categoriile. De la tipul amator și entuziast la profesionistul autentic.

              » Kickboxerul Mitu, pe mâinile celor de la Genki Timișoara

Artroza genunchiului. Prevenire. Infiltrații cu acid hialuronic

              Gonartrozele sunt afecțiuni degenerative. În general ele nu se vindecă. Așadar rolul terapeutului devine acela dacă nu de a stopa evoluția bolii, măcar să o facă ușor de suportat. Să reducă la maxim posibil viteza de degradare a articulației.

              În afară de artritele netratate și de accidente, despre care am vorbit mai sus, al doilea factor important generator și accelerator al gonartrozelor este însăși greutatea pacientului. Supraponderabilitatea este principalul dușman al articulațiilor genunchiului. Și realizați și dvs că este un inamic generos al întregii stări de sănătate a dvs.

              Așadar, prima măsură pe care ar trebui să o luați este controlul greutății dvs. Terapeuții noștri vă pot sta la dispoziție în acest sens.

Hialuronatul: un tratament eficace și vizionar

              La Genki Medical Center puteți apela la infiltrațiile cu acid hialuronic. Realizate cu vasco-suplimente de ultimă generație, aceste tratamente vor lubrifia articulația genunchiului într-o proporție nemaiîntâlnită la infiltrațiile cu acid hialuronic. Este de remarcat progresul medicinei și în acest caz.

              Infiltratiile cu acid hialuronic sunt deosebit de bine primite mai ales de către pacienții care, dintr-un motiv sau altul, resping sau nu suportă intervenția chirurgicală. Or, administrarea antiinflamatoarelor obișnuite nu mai este eficientă, iar analgezicele nu mai produc efecte.

              Aproape toată problematica durerilor de genunchi este bine reliefată la Genki Medical Center. Rămâne doar să apelați la echipa noastră de terapeuți pentru a găsi cea mai bună soluție.

 

Vezi și

Tratamentul durerii in gonartroze prin infiltratii cu acid hialuronic

Hyaluronic Acid Injection for Knee Osteoarthritis: Procedure and Risks

Related Posts