Medicina complementara

Viața cu boală cronică. Terapia cu laser de joasă frecvență

tratamente boli cronice

Atunci când suntem (foarte) tineri și aflăm despre cineva că are o boală cronică, diabet de exemplu, suntem tentați să ignorăm informația. Nu ne privește foarte mult, nu ne afectează, nouă nu ni se poate întâmpla. Dacă un cunoscut are un accident și va trebui să urmeze un program de recuperare medicală, în general nu știm ce să-i recomandăm. Nu știm ce să-i spunem pentru că nu ne-a interesat și ne gândeam că nu ne va trebui vreodată. Nouă nu ni se poate întâmpla.

Când analizele de sânge ne spun că avem colesterolul mare s-ar putea să fim surprinși. Cum, asta înseamnă să nu mai trag un grătar? Iar dacă ni se spune că ne paște un accident vascular cerebral vedem totul ca pe ceva inexplicabil. De ce eu!? Și sfârșim, de cele mai multe ori, într-o stare de așteptare. Eh, lasă, bunicul a mâncat „slană” până la 90 de ani și n-a avut nimic…

Bolile cronice nu sunt pentru noi. Întotdeauna pentru alții. Uităm că avem mai multe șanse să murim cum ieșim pe stradă, într-un accident, decât să câștigăm la loterie! (Marcel Boll – Certitudinile Hazardului)

Terapii neconvenționale: Iradierea sângelui

Și când ni se întâmplă, cei mai mulți dintre noi începem să ne informăm. Întrebăm, citim, experimentăm. Unii iau medicamente, multe, prea multe. Adevărul este că trebuie făcută o schimbare.

Terapia cu laser non-invazivă Genki Medical Center

Terapia cu laser de joasă frecvență (LLT) este una dintre cele mai moderne și mai inovative la momentul de față. Vârsta terapiei este de aproximativ 50 de ani și așa cum intuiți, este o terapie ce combină ultimele cunoștințe medicale cu tehnologia cea mai avansată. Aria de aplicabilitate se regăsește acolo unde este nevoie de recuperare medicală și regenerare la nivel celular.

Terapia mitocondrială în acțiune

Mitocondria este probabil cea mai importantă componentă a unei celule din organismul uman. A celulelor vii în general. Conține enzime oxido-reducătoare necesare respirației, deci este responsabilă cu energia, cu funcționarea energetică, ceea ce i-a adus și denumirea metaforică de „uzină energetică”. Studiile au arătat că de buna funcționare a mitocondriilor depinde starea noastră de sănătate.

În mod normal, mitocondriile asigură refacerea țesuturilor afectate, buna funcționare a organelor noastre. Este un proces biologic la nivel de celulă. Însă aceste părți ale celulelor își pierd vigoarea sau funcțiunea, fie datorită îmbătrânirii, fie din cauza unor dereglări de funcționare ale organismului. Pe cale de consecință, dacă acționăm asupra mitocondriilor putem să ameliorăm afecțiuni sau chiar să ne vindecăm de anumite boli. Intervenția asupra mitocondriilor (în cazul de față) se face cu laserul de joasă frecvență.

Lumina laserului este o energie care poate avea diferite lungimi de undă. Prin urmare, acționând cu diferite culori (lungimi de undă ale laserului) putem obține diferite efecte. Așadar și rezultate diferite, afecțiuni diferite, boli diverse.

La Genki Medical Center avem capacitatea de a acționa cu diferite culori ale laserului. Prin urmare, stimulăm refacerea organismului în mod diferit, folosim culori diferite pentru afecțiuni diferite și obținem terapii diferite. Laserul de joasă frecvență este un ajutor prețios în a reduce puterea bolilor cronice asupra dvs.

→ Culori și efecte terapeutice în terapia cu laser de joasă frecvență

Diabetul sub control, prin terapia cu laser

Și ca să rămânem în zona diabetului, să spunem că unul din zece români are această boală cronică. Conform celor de la FADR care fac referire la o cercetare din 2014. Cifrele sunt susținute însă și de producătorii români de medicamente, pe baza consumului, evident.

Există însă un segment de populație care dorește un consum cât mai mic de medicamente. La „presiunea” acestuia s-au dezvoltat studii și cercetări, printre ele fiind și cele care vizau terapia LLT. De exemplu, revista medicală WeberMedical publică un studiu deosebit de sugestiv. El confirmă încă o dată că iradierea sângelui prin LLT are efecte deosebite asupra diabetului zaharat de tip 2.

După cure de terapie cu laser de joasă frecvență, pacienții au constatat o reducere semnificativă a valorilor zahărului în sânge. În același timp, o mai bună reacție a organismului în general și funcționarea pancreasului în special.

→ Vezi și Fluiditatea sângelui și terapia cu laser de joasă frecvență

Related Posts