Informativ

Detoxifiere cu hidrocolonoterapie; primul pas spre sănătate

hidrocolonoterapie microbiom

Vă spuneam în postările noastre anterioare că de sănătatea colonului, a intestinului în general, depinde și starea noastră. Anticii știau de aceste lucruri, simțeau intuitiv că există o relație strânsă între curățenia colonului și sănătatea în ansamblu. Spălăturile intestinale, vechile clisme, se făceau tocmai în scopul de a ne curăța de resturile toxice. Astăzi, detoxifierea este nu doar o modă, un trend spre viața sănătoasă, ci și o necesitate.

» Hidrocolonoterapie la Genki Timișoara. Tratament nedureros și minim invaziv

Sănătatea colonului și problematica microbiomului

Curățarea intestinului gros de toate reziduurile depuse de-a lungul timpului a indus (sau mai bine zis a relevat) esența microbiomului. Această noțiune se referă la miliardele de bacterii, fungi, microbi virusuri și tot ce ține de viața la nivel microscopic din intestin. Microbiomul, o lume de microorganisme specifice fiecărui individ, o amprentă unică așadar, are o strânsă legătură cu bolile grave pe care le facem. Cu diabetul, cancerul, obezitatea.

Remarcabil este că studiile efectuate în ultimii ani au trasat deja o direcție de acțiune pentru viitorul medicinii. Astfel, cel mai probabil, sănătatea microbiomului, adică raportul optim dintre bacteriile bune și cele rele, va fi un obiectiv pentru a vindeca diabetul și obezitatea. Altfel spus, conform celor mai recente cercetări, este posibil ca determinând sănătatea colonului să tratăm diabet II, să tratăm obezitatea. Legătura dintre acestea este deja dovedită științific, vezi studiul cercetătorilor suedezi publicat pe Alpha Galileo

Nu vi se pare de interes? Să mai notăm că 6 din 10 persoane din România au probleme cu greutatea. Asta înseamnă obezitate și supraponderal. Vezi studiu publicat în Asociația Internațională Nutriție, Sport și Fitness.

Cum putem să ne îngrijim propriul microbiom, colonul

Un prim pas ar fi abordarea unui stil de viață sănătos. Am putea începe printr-un regim alimentar corect și echilibrat. Desigur, curățarea colonului la Genki Medical Center ar fi o decizie înțeleaptă. Apoi, să „ne ținem” regulat de alimentația sănătoasă. Să ne furnizăm prebioticele necesare pentru a nu crea un dezechilibru. Alterarea raportului dintre bacteriile bune și cele rele se numește „dizbioza”.

Reamintim, probioticele sunt bacteriile și fermenții buni din organism, iar prebioticele sunt cele care le hrănesc. E necesară distincția aceasta, pentru că multă lume încă se află în confuzie din acest punct de vedere. Vezi și articolul nostru Microbiomul intestinal. Probiotice și prebiotice

Trebuie spus că pentru a se desfășura o hidrocolonoterapie în bune condiții, pacientul va trebui să urmeze un mic regim alimentar. Specialiștii de la Genki Timișoara vă stau la dispoziție în a vă furniza cele mai corecte informații. După ce faceți hidrocolonoterapia oricum se va realiza un dezechilibru în flora intestinală, logic, de aceea va trebui să urmați o anumită „procedură alimentară” pentru revenirea la normal. Mai bine spus pentru a ajunge la un nou început, acela unei vieți alimentare sănătoase.

Evitarea automedicației

Specialiștii noștri vă vor recomanda cu siguranță cele mai bune opțiuni pentru sănătatea microbiomului. Ar trebui să țineți cont de ele pentru a nu risca să creați un dezechilibru suplimentar. De exemplu, prin alegerea incorectă a unor suplimente alimentare, ați putea să „mutați dezechilibrul” în altă parte.

În general, este bine să țineți aproape de recomandările noastre, ale medicilor și farmaciștilor în general. Altfel, există riscul ca să deschideți drumul spre o disbioză accentuată. Care, la rândul ei, va permite instalarea sindromului de „intestin permeabil”, respectiv „leaky gut”. Acesta din urmă însă o să-l detaliem într-o postare viitoare.

Related Posts