Informativ

Recuperare medicală la nivel profesionist. Sportivii amatori

recuperare medicala

Recuperarea medicală a sportivilor accidentați este una dintre cele mai mari griji ale managementului competițional. De ce!? Pentru că de viteza cu care se recuperează un sportiv depinde reintrarea acestuia în circuitul de performanță. De calitatea recuperării medicale depinde dacă accidentarea va recidiva. Și dacă se va agrava.

Kinetoterapie la Genki Timișoara, clinică de recuperare medicală

Poate cel mai elocvent exemplu este un subiect care acum se află la ordinea zilei. Ne referim la accidentarea suferită de Simona Halep. Pentru neinițiați să spunem două cuvinte. Turneele de tenis sunt clasificate în cinci categorii, de importanță diferită, cele mai mari și mai importante fiind cele de Grand Șlam. Participarea la acestea și clasarea pe poziții cât mai bune aduce glorie și bani. Foarte mulți bani.

recuperare medicala

Recuperare medicala pentru sportivi profesionisti si amatori

Pentru Simona, accidentarea ar putea avea efecte catastrofale, căci urmează turneele de la Roland Garros și Wimbledon. Recuperarea medicală cât mai urgentă (și mai deplină) pentru un sportiv de talia Simonei capătă așadar proporții uriașe. Din punctul ei de vedere, absența din competiții înseamnă în primul rând bani pierduți. Sportivii profesioniști de mare performanță au întotdeauna nevoie de cei mai buni medici sportivi, cei mai buni terapeuți, cele mai bune tehnologii medicale de recuperare.

» Terapia cu plasmă PRP în traumatologie și vindecarea țesuturilor

» Kickboxerul Mitu, pe mâinile celor de la Genki Timișoara

Recuperarea medicală la nivel de amatori

Dacă în cazul sportivilor profesioniști absența din competiții sau lipsa de performanță se traduce prin pierderi financiare considerabile, cu atât mai mari cu cât nivelul de performanță urmărit este și el mai mare, accidentările la nivelul amatorilor au și ele consecințe. Care sunt și ele dezastruoase, raportate la nivelul de existență al fiecăruia.

Ce înseamnă sport la nivel de amatori!? La modul cel mai simplist ar putea fi o alergare prin parc la sfârșit de săptămână. Și în care dacă am călcat „strâmb” ne-am ales cu o entorsă.

» Accident la ski. Recuperarea medicală și Minunea Naturii

O entorsă putem face și dacă „ne sucim” glezna pe marginea unui covor dintr-un hol de hotel. Din datele furnizate de farmaciști (vezi articolul), care se inspiră din automedicația la nivel de țară, în România au loc zilnic aproximativ 2000 de astfel de mici accidente. Ce înseamnă asta!? Că suntem „disperați” de a nu lipsi de la serviciu, ne preocupă să nu avem neplăceri în a ne deplasa. Până la urmă, nu vrem nici noi să pierdem bani, nu suntem foarte mari amatori de concedii medicale.

Sportivii amatori, adică fiecare dintre noi care ieșim în weekend la o plimbare pe munte, nu doresc nici ei să piardă bani prin absența de la activitățile cotidiene.

Și totuși, accidentele sunt inevitabile. Mișcarea presupune și evenimente. Așadar, automedicația poate fi suportată până la o limită. Și totuși, cum ne recuperăm după traumatisme ale articulațiilor, după rupturi musculare și orice altă afecțiune musculo-scheletală? Automedicația iese din discuție.

Alegeți o clinică de recuperare medicală cu specializări cât mai diverse! Care are terapeuți experimentați, școliți, dornici și ei, la rândul lor, de performanță medicală.