Informativ

O noua specializare medicală, recuperarea după Covid?

recuperare medicala covid

Dintr-un studiu publicat în Oxford Business Group reiese că pandemia a dat peste cap un întreg sector, respectiv turismul medical. Mai mult, cercetarea respectivă scoate în evidență faptul că guvernele lumii, unele dintre ele, încearcă să-și concentreze eforturile într-o nouă direcție: recuperarea medicală și tratamentele post-covid. Ceea ce pare a deveni o specializare medicală în sine, nonformal desigur.

Instituționalizat sau nu, Timișoara este pregătită să se așeze pe această nouă traiectorie. În oraș există deja cel puțin una din clinicile capabile să susțină și să aplice noua specializare medicală. Recuperarea pacientului se poate face, pentru o mare parte din sechelele rămase după Covid, într-un singur loc.

» Genki Medical Center; servicii de recuperare medicală

Premize. Afecțiuni și sechele

Ceea ce nu se conștientizează suficient este că odată plecat de pe patul de spital, pentru pacient recuperarea și revenirea în societate va fi un proces de durată. Celor care au trecut prin boală ori nu li se explică suficient, ori aceștia nu realizează că deși au trecut de pragul critic, vindecarea lor abia începe. Căci între certificarea oferită de un buletin medical negativ și starea de fapt de sănătate deplină sau identică celei de dinainte de boală este o diferență semnificativă.

Astfel, deși sunt posesorii unor fișe medicale care atestă vindecarea, cei care au trecut prin boală prezintă în continuare simptomele unor afecțiuni în aparență inexplicabile. Sunt sechelele asupra cărora trebuie intervenit prin tratamente de recuperare medicală.

  • Dificultăți de respirație;

  • Oboseala cronică;

  • Probleme renale;

  • Dureri și afecțiuni acute la nivel musculo-scheletal.

După cum probabil ați realizat, majoritatea dintre acestea sunt domeniul de interes al terapiilor de recuperare de la Genki Medical Center. Aici, la clinica din Timișoara, veți întâlni o echipă dedicată, cu o altă abordare, holistică și care se concentrează asupra particularităților pacientului.

» Starea post-covid. Redobândirea capacității respiratorii

Investițiile în tehnică de ultimă generație de la Genki Timișoara își vor spune fără îndoială cuvântul. În asociere cu profesionalismul echipei medicale și remarcând absența spiritului mercantil.

» Ozonoterapia; creșterea imunității și redarea stării de bine

Va aduce Genki mai mulți străini la Timișoara?

Este una din variante. Deși nu acesta este obiectivul clinicii Genki Medical Center, aici, la Timișoara, se găsesc concentrate într-un singur loc mare parte din tratamentele de recuperare medicală. Estimăm că va fi unul din efectele pandemiei. Dificultățile preconizate în deplasare precum și prăbușirea „medicală” a unor țări vor schimba (au și făcut-o deja) interesul așa-zișilor turiști medicali.

Să observăm că India, unul din punctele fierbinți ale turismului medical se află într-o stare de creștere necontrolată a nesiguranței. Altă gazdă consacrată, Tailanda, este dificil de vizitat din cauza restricțiilor de circulație.

Așadar, Genki Timișoara s-a instalat deja într-unul din punctele de interes ale noii specializări medicale. Recuperarea după covid, după o boală cu care încă nu știm cât vom mai coabita.

Covid-19 and medical tourism: is a recovery on the cards?

Related Posts