Medicina complementara

Microbiomul intestinal; probiotice si prebiotice

Microbiomul intestinal; probiotice si prebiotice

Senzația de eliberare, de ușurare, de bine general pe care o obțineți după hidrocolonoterapie, pentru a fi eficientă și a vă proteja sănătatea ar trebui completată pentru câteva zile cu o dietă suplimentară. Este nevoie de a reface microbiomul intestinal. De existența și echilibrul florei intestinale depinde sănătatea tractului digestiv și mai departe a întregului organism. Pentru aceasta se apelează la  probiotice și prebiotice.

» Hidrocolonoterapie și detoxifiere la Genki Medical Center Timișoara

Operațiunea de eliminare a deșeurilor alimentare din colon, a toxinelor și a tuturor mucozităților aduce cu sine un neajuns temporar, respectiv și eliminarea unei părți din probiotice. Microbiomul intestinal suferă așadar un oarecare dezechilibru pe care trebuie să-l refacem.

[image_with_animation image_url=”3723″ alignment=”” animation=”Fade In” hover_animation=”none” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”75%” max_width_mobile=”default”]

Nevoia de probiotice este esențială în tratarea diverselor afecțiuni.

  • sindromul de colon iritabil;
  • boala inflamatorie intestinală;
  • diaree infecțioasă sau cea rezultată ca efect după utilizarea unei mari cantități de antibiotice;
  • infecțiile vaginale sau ale tractului urinar.

Furnizorii de bacterii si hrana acestora

Probioticele din intestin sunt de fapt bacterii vii și fermenți „buni”. Contribuie decisiv la menținerea și refacerea florei intestinale. Pe cale de consecință influențează sănătatea sistemului digestiv, a întregului organism.

După hidrocolonoterapie este indicat să ajutați organismul cu un surplus de probiotice. Acestea le găsiți în diverse alimente.

  • amidonul e sursă de prebiotice… De aceea cartoful fiert în coajă e cel mai sănătos ptr.ca păstrează amidonul;
  • iaurt, lapte bătut, lapte fermentat sau nefermentat, chefir;
  • brânzeturi ușoare;
  • sucuri și băuturi din soia;
  • murături, ciocolată neagră…

De notat că probioticele, aceste microorganisme vii le puteți lua și din diverse suplimente alimentare. Ele vor completa de fapt probioticele care se află în mod natural în intestinul dvs.

Prebioticele sunt niște carbohidrați pe care organsimul îi digeră mai greu sau deloc. În schimb, acestea reprezintă hrana probioticelor. În general, prebioticele le puteți „lua” din cereale integrale, banane, ceapă, usturoi, sparanghel, praz…

Piața farmaceutică are de asemenea o ofertă destul de bogată și în ceea ce privește prebioticele.


Hidrocolonoterapie la Genki Medical Center

Amprenta noastră „biotică”

La nivel intestinal se găsește o mare varietate de bacterii, fungi și micro-organisme. Se estimează că există peste 1000 de specii. Fiecare om are o amprentă unică din acest punct de vedere. Microbiota fiecăruia dintre noi este stabilă în timp și așadar există o infinitate de astfel de „amprente”. Există studii care arată că în ciuda acestei diversități, raportul dintre diversele specii de bacterii și micro-organisme este totuși unul optim.

Dezechilibrul trădează existența unei afecțiuni. S-a constatat că anumite boli ale intestinului sau ale aparatului digestiv sunt mai ușor depistate prin analiza microbiomului. Proporția și cantitatea unor bacterii consituindu-se într-un indiciu solid. Spre deosebire de oamenii sănătoși, la cei care suferă de afecțiuni intestinale prezența unui anumit tip de bacterii este în exces.

Să nu uităm că și pregătirea hidrocolonoterapiei impune o anumită grijă față de regimul alimentar.

» Terapia cu laser de joasă frecvență, non-invazivă și sub spectrul ultra-tehnologiei

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *