Informativ

Ozonoterapia și combaterea alergiilor. Ozonul și astmul

astm alergie si ozonoterapie

Unul dintre marile efecte ale terapiei cu ozon este chiar combaterea alergiilor. În principiu o alergie nu se vindecă dar se ameliorează, se previne sau i se reduc efectelele într-un mod satisfăcător. Organismului îi crește imunitatea și capacitatea de a răspunde la stările alergice.

» Ozonoterapia la Genki Medical Center Timișoara

              Ultimii ani au scos în evidență creșterea numărului de persoane susceptibile la bolile alergice. În același timp, crește numărul alergiilor, acestea se diversifică iar cei care răspund tot mai greu la tratamentele medicamentoase sunt și ei tot mai mulți. Costurile cu preparatele medicamentoase sunt și ele din ce în ce mai mari. În aceste condiții, în care tot mai mulți oameni au un răspuns tot mai slab (inclusiv) la antibiotice, a devenit de maxim interes găsirea unei metode alternative. Una absolut diferită.

              Ozonoterapia este metoda alternativă care promite să ofere multe răspunsuri în acest sens. Mare parte dintre suferinzii la diversele alergii își îndreaptă privirile înspre terapia cu ozon. Iar aceasta este studiată din ce în ce mai puternic, iar unele țări deja o recunosc ca pe un mijloc eficient de combatere a stărilor și bolilor alergice.

Efectul terapiei cu ozon asupra bolnavilor de astm

              Încă de la început ar trebui să reliefăm un adevăr: alergiile sunt un factor care poate declanșa o criză de astm. Apoi, nu orice persoană astmatică este alergică, precum nu toate persoanele predispuse la alergii fac și astm. Însă astmul alergic este cea mai frecventă formă de astm. Iar 5 persoane din 100 sunt suferinde de astm, conform Societății Român de Pneumologie. 

              Un studiu făcut în Cuba, țară cu o puternică orientare spre ozonoterapie, scoate în evidență că terapia cu ozon are efecte benefice asupra bolnavilor de astm. Astfel, un grup de cercetători de la departamentul de biomedicină de la Institutul Național de Cercetări Științifice din Havana arată modul în care a decurs tratamentul cu ozon. Studiul a fost efectuat pe grupe de bolnavi de astm și mai multe cure de ozonoterapie, pe parcursul unui an calendaristic. Concluzia și dovezile sunt clare, ozonoterapia are efecte favorabile.

Effectul anti-fungic al terapiei cu ozon medicinal

          Terapia cu ozon, în esență, produce o oxigenare suplimentară a țesuturilor. Dă organismului puterea de a se regenera. Este cel mai natural și eficient mijloc de luptă împotriva îmbătrânirii. Prin ozonoterapie se obțin rezultate remarcabile împotriva bacteriilor anaerobe și care strică echilibrul nostru intern. Vezi rezultatele dovedite în ceea ce privește ozonoterapia împotriva Candida.

              În același timp, o tendință în creștere în ceea ce privește viziunea asupra ozonoterapiei constă în câteva cuvinte: Tratați-vă alergiile și nu le blocați! Altfel spus, înseamnă că prin încercarea de a ne elimina o alergie prin tratament medicamentos nu facem decât să ne creăm o alta.

 

              Citește și:

Ozonoterapia împotriva oboselii cronice

Treat Your Allergies Instead of Suppressing Them – I.V. Ozone, Xymogen, Immune Support