Medicina complementara

Ozonoterapia Vs Covid-19. Un tratament accesibil oricui

Plasmoterapia – tratament nechirurgical in bolile artrozice

Ozonoterapia nu este un panaceu universal dar reprezintă, cu siguranță, una dintre căile prin care ne putem prelungi viața. Prin care ne putem ameliora sănătatea. Iar conform crezului lui Adalbert Kasa, fondator al Genki Medical Center, fiecare dintre noi are libertatea de a-și alege calea spre vindecare.

Ozonoterapia are trei mari calități, trei mari direcții în care penetrează cu efectele ei benefice.

  • Îmbunătățește considerabil metabolismul corpului;
  • Stimulează capacitatea de regenerare a organismului și dezvoltă imunitatea;
  • Detoxifiază într-o proporție considerabilă.

Tratamente cu ozon, afecțiuni și administrare la Genki Medical Center Timișoara

[image_with_animation image_url=”3615″ alignment=”” animation=”Fade In” hover_animation=”none” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Ascensiunea ozonoterapiei pe plan mondial

Într-un articol din 2011 publicat de Biblioteca Națională de Medicină din SUA, intitulat Ozonoterapia: o revizuire clinică, se scoate în evidență faptul că această terapie are multiple efecte pozitive. În ceea ce privește efectele secundare, studiul citat arată că sunt minime și, mai ales, pot fi prevenite.

Beneficiile terapiei cu ozon sunt constatate și evidențiate la afecțiunile care se află și în atenția Genki Medical Center Timișoara. Respectiv herniile de disc, artrozele, inflațiile la nivelul articulațiilor, discopatii…

Ozonoterapia este deosebit de eficace în general împotriva oricărei dureri și contracturi musculare. Recuperarea medicală sportivă are un aliat prețios în acest sens.

Mecanismul de funcționare al terapiei cu ozon

Principiul de acțiune al ozonului asupra celulelor umane constă în acela că oxigenează suplimentar sângele. Efectul rezultat este că țesuturile bolnave sunt ajutate să lupte cu infecția. Astfel, organismul are o putere de reacție sporită împotriva virusurilor, bacteriilor sau altor agenți cu efect distructiv. Mai mult, s-a observat că ozonoterapia stimulează celulele stem, obținându-se rezultate remarcabile.

Ozonul impotriva Covid 19

Unul dintre cele mai relevante cazuri de succes ale acestei terapii este scos în evidență de cercetările și rezultatele obținute de medicii italieni. Aceștia au descoperit că ozonoterapia poate lupta deosebit de eficient împotriva noului coronavirus.

După cum relatează ziarul La Repubblica – Torino, un bătrân de 76 de ani a fost salvat din ghearele morții de câteva ședințe cu ozon. Remarcabil este că situația părea fără ieșire, tratamentul cu ozonoterapie a fost considerat atunci, la începutul lunii mai, ca fiind una din soluțiile disperate. În care nu mai credea nimeni, nici măcar doctorii de la spitalul Mauriziano din Torino.

În urma relatării acestui caz de succes, la efortul celor din Torino s-au raliat și alte spitale. Publicația La Repubblica citează în mod special spitalul Santa Maria della Misericordia din Udine, care s-a dovedit a fi promotorul acestei inițiative, respectiv de a se studia efectul ozonoterapiei împotriva Covid 19.

În final, fără a încerca să atribuim merite unora sau altora, trebuie subliniat rezultatul. Respectiv acela că medicii italieni, la data de 21 mai, din 36 de cazuri de bolnavi la terapie intensivă (Covid 19), 35 au fost salvați cu ajutorul ozonoterapiei.

Tratamentele cu ozon alternativa la medicamente

Este de remarcat că ozonoterapia are parte de aprecieri pozitive și recomandări solide, vezi inclusiv relatările de mai sus. În același timp însă, terapia cu ozon este privită cu reținere. Ne referim la Food and Drug Administration din SUA care, în mod logic, ar prefera ca pacienții să se încadreze în tiparele consacrate ale consumului de medicamente.

Wikipedia este o sursă de informații în care se poate scrie cam oricine fără a-și afecta credibilitatea și renumele. Sa publici in Wiki nu este nevoie de semnături și referințe acreditate. Aici Food and Drug Administration (sau prepuși ai acestiea) preferă să discute despre o așa-zisă ineficiența a terapiei cu ozon.

Opinăm că reținerea FDA față de tratamentul cu ozon derivă din luipsa de informații documentate, Wikipedia nefiind deloc site-ul unde acestea se găsesc.Să vă informăm și despre faptul că, în 2016, Vivek H. Murthy, înalt reprezentant medical în administrația Obama, cerea FDA, printr-o scrisoare deschisă să încurajeze medicina alternativă și să tempereze consumul excesiv de medicamente opioide în SUA.

De semnalat că, la câteva luni după apelul lui Vivek, președintele Donald Trump a admis și el, la rându-i, că există într-adevăr o problemă cu consumul de medicamente al americanilor obișnuiți.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *