Informativ

Terapia PRP și secretul succesului sportiv

terapia PRP secretul succesului sportiv

Unul dintre cele mai revoluționare tratamente ale medicinii ultimului secol este terapia cu plasmă. Altfel spus terapia PRP (platelet rich plasma) sau terapia vampir, acesta din urmă fiind numele sub care este probabil mai cunoscută, mai ales în lumea mondenă, a serviciilor antiaging. Dar plasmoterapia este extraordinar de eficientă în lumea sportului. A marilor campioni pentru care accidentările sunt ceva la ordinea zilei.

» Recuperarea medicală după accidente sportive. Kickboxerul Adrian Mitu la Genki Timișoara

Poate că cel mai bun exemplu despre succesul terapiei cu plasmă este să analizăm ceea ce se întâmplă în lume la ora actuală. Să ne uităm puțin la marii campioni. Rezultatele vizibile, cele care „sar în ochi”, le observăm mai ușor în lumea sporturilor individuale. Ale celor unde dacă ești rănit, ok, nicio problemă dar ai pierdut concursul. Sau altfel spus, nu te poți ascunde în spatele coechipierilor. Sau să te așezi pe iarbă, te odihnești, te ridici și o iei de la capăt.

terapia PRP secretul succesului sportiv

Roger Federer și Rafael Nadal, doi mari rivali sportivi, printre primii care au folosit terapia PRP

Dr. Mark Kovacs și dr. Paul Lubbers, consilier medical și respectiv director de performanță la USTA (Asociația de Tenis din Statele Unite) au explicat celor de la BleachReport cheia succesului în tenisul de mare performanță. Ei au dezvăluit extraordinara longevitate a marilor campioni de tenis Rafael Nadal și Roger Federer. Pe scurt și la modul simplist spus: ei au știut să profite de știința medicală modernă.

Mai ales Nadal, care a fost poate primul campion care a apelat la terapia PRP. Astfel, leziunile la genunchi și la tendoane, accidentări după care în mod normal se refăcea în șase luni, Nadal „le rezolva” în patru-cinci săptămâni.

Secretul longevității sportive

Cum a fost posibil? Kovacs și Lubbers explică: terapia PRP este metoda prin care cei doi au rămas atît de mult timp pe terenul de tenis. Și nu oricum, ci la marea performanță. Terapia cu plasmă constă în recoltarea unei cantități de sânge din organism, sângele este supus unui proces de centrifugare. Se obține o plasmă care este îmbogățită cu trombocite, respectiv cu factorii de creștere, responsabili de regenerarea țesuturilor. Apoi, plasma este reintrodusă în zonele afectate. Unde este nevoie de refacere…

» Mai multe despre terapia cu plasmă la Genki Medical Center

Este adevărat însă că fiecare organism are limitele lui. Iar performanța lor, longevitatea uneia dintre cele mai celebre rivalități sportive, este acum serios zdruncinată de un alt gigant al tenisului: Novak Djokovic. De ce? Simplu. Un om este un om și întotdeauna va avea limite. Întotdeauna, după o vreme, va fi altul mai puternic.

Un lucru este clar însă: terapia cu plasmă scoate tot ce este mai bun dintr-un sportiv!

» Când campionii au discopatie, Genki tratează!

Related Posts