Terapii de recuperare

Gonartroza descoperită incipient – șanse mari de vindecare

gonartroza tratamente

              Dacă o depistăm din timp, șansele ca gonartroza să fie controlată sunt extraordinar de mari. În plus, prin tratamentele de care puteți beneficia la Genki Medical Center afecțiunea este stopată sau încetinită considerabil. Această afecțiune a articulației genunchiului fiind tot mai frecventă, beneficiază și de o atenție sporită din partea cercetătorilor. Și, iată, medicina modernă oferă șansa fiecăruia dintre noi de a beneficia de cele mai bune metode de tratament.

              » Plasmoterapia – tratament nechirurgical în bolile artrozice

              Ideea de bază în tratamentul prin plasmoterapie, la Genki Timișoara, nu este acela de a ne ajuta de antiinflamatoare și a ne controla doar durerea, de a o face mai ușor de suportat, ci de a oferi organismului „instrumente” de a se reface singur. Practic, de a ne amplifica propria capacitate de luptă cu afecțiunile degenerative, ceea ce face plasmoterapia.

          » Aflați mai multe despre Terapia cu plasmă – PRP

              Prin plasmoterapie introducem în zona afectată plasma îmbogățită trombocitar. Astfel, oferim organismului în general și articulației în special, factorii de creștere necesari pentru a se regenera. Este o idee fundamental revoluționară, nu se intervine doar pentru a calma durerea, ci este o contribuție la regenerare. În fapt, dacă există constanță și perseverență și dacă afecțiunea este descoperită incipient, există șansa de succes total!

Incidența gonartrozei se deplasează spre vârstele mai tinere

Gonartroza are „în mod normal” o incidență crescută asupra părinților și bunicilor noștri. Boala, care este o afecțiune degenerativă a articulației genunchiului, ar trebui să apară abia pe la 60 de ani. Însă modernismul societății a dat peste cap tot aceste sistem de „normalități” cu care natura ne-a înzestrat. Deși vârsta ar trebui să fie principalul factor de risc, este deja ceva foarte obișnuit să auzim de gonartroze la vârste de 35-45 de ani.

Factorii de risc ai gonartrozei

              Principalul factor de risc al bolii sunteți chiar dvs. Ar trebui să fiți conștient că greutatea dvs este „motorul” de apariție a gonartrozei. Cu cât sunteți mai ponderal, cu atât riscul de apariție este mai mare. O metodă bună de a vă controla (și de a vă autostimula în a decide să trăiți sănătos) este menținerea sub control al indicelui masei corporale (IMC). În funcție de acesta va trebui să adoptați decizii de a vă schimba stilul de viață.

              Însă nu numai vârsta și stilul de viață pot fi făcute responsabile pentru apariția gonartrozei. Mai sunt traumatismele și uzura datorată sportului de performanță. Nerefacerea deplină după o intervenție chirurgicală poate fi și aceasta un factor dacă nu generator, cel puțin de risc major în apariția gonartrozei.

Genki Medical Center este însă pregătită să intervină în toate situațiile descrise mai sus. Oferim tratamente și soluții de recuperare medicală completă, metode clasice sau aparținând medicinei tradiționale asiatice.

» Calculator indice al masei corporale

Related Posts