Medicina complementara

Când campionii au discopatie, Genki tratează!

Când campionii au discopatie, Genki tratează!1

La clinica de recuperare Genki Medical Center din Timișoara au venit campionii mondiali la dans sportiv categoria tineret-standard, Anca Grosu și Sebastian Zicoane. Sosirea lor nu este din curtoazie ci are ca substrat un tratament complex de recuperare a capacității sportive a lui Sebastian Zicoane. Evident, prima oară au intrat în cabinetul de chiropractică al lui Adalbert Kasa.

Durerile de spate ale lui Seby

„Înainte de prima ședință de terapie cu plasmă (îmbogățită cu trombocite, terapia PRP – nr) va trebui să țină un fel de post. Este un regim alimentar de trei zile cu proteine de origine animală. Sângele va fi mai curat iar rezultatele vor fi net superioare.” Astfel va debuta programul de recuperare sportivă al lui Sebastian Zicoane, conform declarațiilor celui care va fi responsabil, pe plan medical, de viitoarele performanțe ale celor doi, respectiv Adalbert Kasa.

[image_with_animation image_url=”3972″ alignment=”” animation=”Fade In” hover_animation=”none” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

→ Citește despre Terapia cu plasmă PRP

Acum, tânărul, în vârstă de 19 ani, a ajuns la clinică datorită unei discopatii lombare. Se plângea de dureri la spate, la coloana vertebrală, care apoi plecau în jos pe picior și-i provocau cârcei, amorțeli. „Nu mai puteam să mă antrenez, abia puteam să merg! Durerile erau îngrozitoare!” a spus Sebastian Zicoane

Adalbert Kasa: „Este suprasolicitat, a venit cu o discopatie lombară, prezenta parestezii, ce să spun, astea se datorează eforturilor îndelungate. Nici nu mă surprinde, unde este performanță te poți aștepta la așa ceva!”

Programul de recuperare medicală. Etape

Seby va urma un program de fizioterapie, chiropractică și câteva ședințe de terapie cu plasmă îmbogățită cu trombocite. Pachetele cu PRP au rolul de a-l readuce pe sportiv cât mai curând la nivel apropiat de a desfășura performanță. Chiropracticianul Adalbert Kasa a spus că se străduiește să-l pună pe dansator într-un „program de repornire”. Să-l readucă în siguranță la nivel de performanță pentru când vor fi reluate competițiile sportive.

→Detalii despre Chiropractica. Tratament și eficiență, storic…

„Chiar dacă este incert când va reintra pe ringul de dans, vreau să-i dau drumul la articulații, să-l pun la adăpost de posibile accidentări. Știți cum e, când te afli într-o situație precum e asta, când totul s-a oprit din cauza pandemiei, nu poți reintra în viața sportivă brusc. Altfel poți să suferi o accidentare destul de serioasă.” Estimarea este că față de momentul de reluare a competițiilor de dans sportiv, pregătirile trebuie reluate cam cu două-trei luni înainte.

Adalbert Kasa este foarte încrezător că va reuși să-i imprime rezistența necesară pentru efort și performanță. „Acum e altfel față de cum se mai întâmpla câteodată. Venea înainte de concurs, zicea hai, pune-mă pe picioare! Era o situație de criză, când aveai la dispoziție două zile să-l faci în stare de performanță. Și îl refăceam, îndeosebi chiropractica îl ajuta! Dar, cum am spus, acum avem timp să-l punem pe picioare așa cum trebuie…”

Așadar, există încrederea că Anca și Seby, campionii mondiali care reprezintă România, vor reintra în circuitul sportiv de mare performanță

Chiropractica și creșterea performanței

În ceea ce o privește pe partenera de dans a lui Seby, Anca Copos a spus că ea nu are nicio problemă. Vine la Genki Medical Center și dintr-o oarecare obișnuință. Îi place să facă ședințe de chiropractică pentru a redobândi energie pozitivă. La fel va fi și acum, va participa la câteva pentru a-și întări tonusul. Atât cel mental cât și cel psihic.

În ceea ce privește reluarea competițiilor de dans sportiv, campionii mondiali au spus că nu au nicio idee când se va întâmpla asta. Probabil în cursul anului viitor. Până atunci însă, se lasă pe mâinile celor de la clinica Genki. Mai ales că, de-acum, cei doi vor concura la categoria adulți, deoarece au împlinit vârsta de 19 ani.

Kickboxerul Mitu, pe mânile celor de la Genki Timișoara

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *