Terapii de recuperare

Sănătatea coloanei vertebrale și starea de mișcare permanentă

spate coloana vertebrala

Toți cei care au trecut prin mâinile terapeuților noștri, care s-au recuperat după accidente, și-au tratat afecțiunile coloanei vertebrale sau pur și simplu au dorit să-și refacă tonusul muscular spun ceva de genul: „Ah, păi am fost la Genki, au tras de mine!” Sau zic că „merg iarăși la Genki, nu știu ce am, mă doare spatele îngrozitor, mă duc să mă-ntindă, să-mi revin!”

» Terapia manuală la Genki Medical Center Timișoara

Eh, ce-i cu „trasul” ăsta!? De fapt este un „fragment” din terapia manuală. Are scopul de a reduce presiunea pe discurile intervertebrale, de a le hidrata, de a da organismului posibilitatea de a se reface. Concret, sub acțiunea super-calificată a terapeuților de la Genki, se mărește spațiul dintre vetrebre, realizând o decompresiune. Efectul este vital pentru hidratarea discurilor intervertebrale, care nu sunt altceva decât niște pernițe fibrocartilaginoase. Rolul acestora este de a atenua șocurile, de menține flexibilitatea și de a repartiza uniform distribuția presiunii pe disc.

terapia manuala pentru dureri de spate

Terapia manuala pentru combaterea durerilor de spate la Genki Timisoara

Devine evident că sănătatea discurilor intervertebrale este cea care determină absența durerilor de spate. Există niște studii care au arătat că dacă stați așezat pe scaunul de la birou, cât puteți de ghemuiți, sprijinindu-vă cu coatele pe masă, aveți o poziție ideală de a vă hidrata discurile. Practic simulați o elongație, una din terapiile cele mai de succes pentru sănătatea coloanei vertebrale.

Întrebarea care se pune este: Vă puteți permite să stați așa, ghemuiți cu coatele pe birou, o bună parte din zi? Vă permiteți să munciți astfel? Probabil că nu. Atunci cea mai bună soluție este să vă mișcați, să alternați cu pauze, să fiți atenți la postură. Dar există o postură ideală? Care este aceea?

Durerile de spate apar și dacă aveți postura corectă

Paradoxal, nu există o postură ideală! Atâtea corpuri, atâtea activități, personalități implică o mare varietate de posturi. Felul în care stați la birou dvs, felul în care sunteți așezat pe scaun este aproape sigur diferit de al colegului dvs. Chiar dacă aveți același job.

» Testele posturale. Corecția și prevenire

Așadar, ați putea acorda atenția cea mai serioasă posturii dvs din timpul serviciului, și totuși, seara, să constatați că abia așteptați să vă întindeți în pat din cauza durerilor de spate. Iar de cele mai multe ori de vină sunteți doar dvs. Pentru a evita acest lucru ar trebui să știți că secretul constă în mișcarea permanentă. Și în alternanța pozițiilor statice cu cele dinamice.

După fiecare 50 de minute de lucru la birou faceți o pauză de câteva minute. Adică mișcați-vă, suiți niște scări, simulați alergarea în cameră, exerciții de gimnastică, nu multe dar să vă ieșiți din starea de anchilozare.

Sau la fiecare 25 de minute faceți 5 minute pauză. Repetați acest ciclu de patru ori apoi o pauză de 25-30 de minute. Dacă vorbiți la telefon încercați să țopăiți. Faceți joc de glezne, oricum interlocutorul dvs nu vede ce faceți.

Când reveniți la birou încercați să schimbați ceva în postură. Nu neapărat esențial, ideea este să oferiți o diversitate, să dați ceva deosebit „de lucru” vertebrelor și discurilor intervertebrale. Esențial este să fiți cât mai mult în mișcare. Iar când vă întoarceți acasă, nu vă trântiți pe canapea. Nu schimbați o postură cu o alta. 

Pentru exerciții deosebite, pentru consultații specifice nu ezitați să apelați la terapeuții profesioniști.

» Kinetoterapie la Genki Timișoara

Related Posts