Medicina complementara

Genki Timișoara; abordarea integrativă și funcțională a pacienților

medicina integrativa

Există câteva terapii complementare medicinii alopate ale căror rezultate au fost demonstrate științific. Adică acestea, în urma tratamentelor clasice, în paralel sau chiar independent de medicina convențională, au reușit să producă cele mai favorabile efecte. Respectiv au ameliorat semnificativ ori au condus la vindecare, la eliminarea afecțiunii. Sunt câteva terapii de acest gen, complementare cum ziceam cu tratamentele din medicina alopată și care se practică la Genki Medical Center.

Topul terapiilor complementare oferite de clinica noastră ar putea fi sintetizat în lista de mai jos:

Acestea sunt terapii complementare care fie îmbină în modul cel mai fericit cele mai avansate informații din medicină și tehnologie, fie sunt o fuziune între cunoștințele antice ale medicinii asiatice cu medicina modernă.

Conceptele de medicină integrativă și funcțională

De fapt este vorba de ramuri ale medicinii alternative care se completează cu cea alopată. În primul caz, integrativ, principiul de bază este o abordare holistică (integrală, ireductibilă) a pacientului și a noțiunii de sănătate, așa cum vă spuneam încă din deschiderea acestui site.

Ideea de integrativ

Ce înseamnă abordarea holistică? Nu este nimic mistic, ci vă analizăm toți factorii care pot (și chiar o fac) influența sănătatea dvs. Ne referim la absolut tot, de la istoricul medical, la regimul alimentar și stilul de viață. De ce facem asta!? Avem o motivație foarte logică în a privi sănătatea dvs ca pe un întreg.

Spunem că abordăm holistic un pacient căci analizăm toate aspectele vieții acestuia, toți factorii care influențează calitatea vieții. Inclusiv cei mentali, sociali, fizici, de comportament (postură) la locul de muncă. În momentul în care unul dintre acești factori produc sau reprezintă un dezechilibru, e cazul să intervenim.

Medicina integrativă dă rezultate extraordinare mai ales acolo unde boala există dar nu se vede. De exemplu, cazul pacienților care conform investigațiilor clinice obișnuite sunt sănătoși, dar totuși ei nu se simt bine. Persoanele dominate de letargie, stres sau anxiozitate și care conform rutinei convenționale de investigare nu ies în evidență ca fiind suferinde, sunt cele mai potrivite abordării holistice. La Genki Medical Center își vor regăsi și împrospăta pofta de viață.

Printre terapiile complementare pe care le putem aminti aici, în afara celor enumerat la începutul textului, ar fi detoxifierea prin hidrocolonoterapie. De fapt, detoxifierea este ceva după care alergăm cu toții, o facem deja în mod conștient sau nu. Realizăm că suntem înconjurați de toxine și încercăm să ne apărăm. Instinctiv ne uităm pe etichetele de la alimente, să vedem ce conțin.

Diferența dintre medicina integrativă și cea funcțională

La Genki Medical Center când ne referim la medicina funcțională avem în vedere optimizarea funcționării corpului în ansamblul său. Încercăm să identificăm (și de cele mai multe ori reușim) tot ce influențează în mod negativ viața dvs. De ce aveți disconfort, de ce lipsește plăcerea. Și încercăm să suplinim printr-un adaus. Fiecare om este diferit, așadar fiecare tratament este diferit. 

Ceea ce vă oferim în completare este energie. Adaus oferit prin mișcare și exerciții sau dimpotrivă, prin corecția acesteia, vezi Su Jok, terapia care ne învață despre noi.

Și până la urmă, medicina integrativă și cea funcțională sunt destinate să lucreze împreună. Iar la Genki Medical Center le veți regăsi în toată activitatea noastră.