Medicina complementara

Dureri la coloana vertebrală. Tratament cu terapia Mulligan

Dureri la coloana vertebrală. Tratament cu terapia Mulligan1

Terapia Mulligan se adresează în primul rând pacienților cu dureri la coloană vertebrală. Este o terapie valabilă și pentru cei cu leziuni sportive. Se folosesc tehnici manuale de repoziționare articulară care au scopul de a reface funcția acesteia. În același timp se urmărește și se elimină durerea din întregul corp.

Principiile de tratament precum și originea terapiei Mulligan au fost descrise deja în site-ul nostru. Despre metoda și originea terapiei, autorul acesteia fiind originar din Noua Zeelandă puteți afla în Terapia manuală Mulligan. În continuare însă vă vom detalia câteva din beneficiile pe care le obțineți prin această terapie la clinica de recuperare medicală Genki Medical Center din Timișoara.

Eliminarea durerilor. Tratament si beneficii

[image_with_animation image_url=”3982″ alignment=”” animation=”Fade In” hover_animation=”none” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Caracteristic pentru terapia manuală Mulligan este că nu provoacă durere. Mai mult, durerea cu care pacientul se prezintă trebuie eliminată în timpul aplicării acestor tehnici manuale. Suferindul primește un set de tehnici pe care le poate executa și singur acasă pentru a menține câștigul obținut în timpul ședinței de tratament. Fizioterapeuții au obținut rezultate foarte bune cu pacienți care sufereau de:

  • osteoartrită severă;
  • dureri de spate; dureri de cap;
  • alte disfuncții musculoscheletale.

Principii de tratament

În timpul evaluării, terapeutul va identifica diferite semne și simptome, cum ar fi: pierderea mobilității la nivelul articulației, durere asociată cu mișcarea sau durere asociată cu diferite activități efectuate zilnic.

Se efectuează tehnici manuale pasive de mobilizare care urmăresc planurile anatomice ale articulațiilor (paralel sau perpedincular față de planul articulației). Această tehnică de „alunecare” trebuie să ofere o reducere imediată a durerii inițiale.

În timp ce această tehnică de repoziționare articulară este susținută, pacientul este rugat să efectueze mișcările care-i provoacă durere. Semnele și simptomele obținute în prima fază a evaluării trebuie comparate cu cele de după utilizarea terpaiei Mulligan. Comparația este necesară pentru a se putea face îmbunătățiri cu caracter imediat.

Indicații pentru tratament cu terapia Mulligan

  • Durere acută survenită în urma unui traumatism.
  • Pierderea capacității de mișcarea de la nivelul coloanei vertebrale datorită artritei.
  • Dureri de cap datorită problemelor la nivelul coloanei cervicale.
  • Entorse de glezne acute sau cornice.
  • Durerea din epicondilita medială/laterală de la nivelul cotului (cotul tenismenului).
  • Dureri la nivelul șoldului, umăr, genunchi în urma disfuncțiilor musculoscheletale.
  • Durerea asociată cu mișcare sau durere care apare în urma unor activități funcționale (mers, alergare, aplecarea după obiecte etc).

Contraindicații:

  • Fracturi, luxații;
  • Daca durerea nu se ameliorează devine o contraindicație.

Tratamentul cu tehnici manuale Mulligan este non-invaziv și oferă rezultate pozitive imediate și de durată.

Mai multe despre Terapia Mulligan

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *