Informativ

Recuperarea sportivă corectă și completă

recuperare medicala sportiva

Jucătorul de fotbal american Kenny McKinley de la Denver Broncos se sinucidea în septembrie 2010. Ancheta ulterioară a stabilit că acesta suferea de o depresie puternică în urma unei accidentări la genunchi. Recuperarea medicală n-a funcționat cum trebuie, presiunea sportivă pusă pe el a fost imensă. Apoi, jocurile de noroc și datoriile acumulate l-au împins spre fatidicul gest.

Însă, întreaga presă americană era convinsă că principala cauză a fost eșecul sportiv după o accidentare la genunchi și care nu a fost tratată corespunzător.

» Servicii și tratamente pentru recuperare sportivă la Genki Medical Center Timișoara

Picabo Street, schioarea americană de două ori câștigătoare a Cupei Mondiale (1995 și 1996) și campioană olimpică (1998 Nagano) a suferit o accidentare la puțin timp după jocurile olimpice. A urmat o depresie care i-a blocat activitatea mentală și fizică. Stătea închisă în dormitor și avea senzația că este închisă în cușcă. Un tratament îndelung de kinetoterapie și consiliere psihologică care a repus-o pe picioare a durat doi ani.

Sebastian Deisler, talentatul fotbalist german și pe care toată presa îl vedea ca viitorul Franz Beckenbauer, a ieșit din sport la vârsta de numai 27 de ani. Pe atunci evolua la Bayern Munchen. Cauza decăderii puștiului minune al Germaniei este aceeași: depresia după accidentări la care s-a adăugat presiunea sportivă imensă pusă pe acesta.

» Kinetoterapie Genki Timișoara

Recuperarea sportivă incorectă duce la depresia sportivilor

Recuperarea după accidentări este un domeniu sensibil care trebuie dus pe mai multe planuri. Asupra accidentatului trebuie efectuate procedeele specifice de recuperare medicală și care să meargă dincolo de întremarea pe plan fizic. Un bun kinetoterapeut, un specialist în recuperare sportivă va lucra și cu mentalul. Acesta din urmă este de fapt motorul care permite performanța ulterioară.

Din păcate, în România, cluburile sportive tratează cu destulă lejeritate fenomenul de recuperare sportivă, acesta limitându-se de multe ori la vindecarea fizică a leziunilor și prea puțin pe pregătirea mentală a sportivului.

Kinetoterapuetul poate fi prietenul și stimulul de care are nevoie sportivul ca să reintre în circuitul de performanță. 

Clinica Genki din Timișoara prin terapeuții săi contribuie activ la recuperarea medicală sportivă după cele mai diverse accidentări. Dincolo de revitalizarea fiziologică a țesuturilor, articulațiilor și mușchilor, a întregii stări de bine, mai sunt câteva aspecte ce trebuie luate în seamă. Direcțiile de acțiune asupra cărora echipa de profesioniști de la Genki se concentrează sunt următoarele:

  • Acționăm asupra creșterii încrederii de sine astfel ca sportivul să reintre pe drumul performanțelor de tip ascendent.
  • Eliminăm starea de stres și anxietate, de neîncredere în propria condiție fizică.
  • Pregătim sportivul pe toate planurile astfel încât viitoarele accidentări să nu-l surprindă și să producă leziuni cât mai ușoare sau deloc.

Așadar, pentru o revenire corectă în viața sportivă, o revenire care să aibă loc la timpul potrivit, vă invităm să luați cunoștință de toate serviciile noastre de recuperare medicale.

» Accidentările sportive merg dincolo de fizic

» O accidentare la genunchi și datoriile au cauzat depresia și moartea fotbalistului McKinley