Tratăm problemele musculo-scheletale și ale coloanei vertebrale, utilizând tehnici de ajustare manuală pentru îmbunătăţirea funcţiilor locomotorii și ȋndepărtarea durerii.

Terapia manuală ajută la corectarea tulburărilor biomecanice care afectează poziţia corpului, circulaţia sanguină și tonusul muscular. Ȋn practica de zi cu zi din Centrul nostru medical, abordarea ȋn terapia manuală este interdisciplinară. Tratamentul presupune exerciţii de postura, tehnici de ajustare manuală, masaj terapeutic, injecţii cu ozon și un program de nutriţie corespunzator. Terapeutul colaborează, cu succes, cu medicul specialist ȋn recuperare medicală, cu fiziokinetoterapeutul și cu maseurul.

Avantajul acestei abordări este acela că putem aplica tratamente personalizate fiecarui pacient.

Terapia manuală este utilizată cu succes ȋn afecţiuni, cum ar fi: lombalgie, lombosciatică,hernia de disc, spondili te, artrite, etc. Ȋn momentul ȋn care vertebrele nu mai sunt aliniate (prezintă deplasări), pun presiune pe nervi.

Aceasta este Subluxarea, care din punct de vedere medical a fost definită ca “o separare parțial anormală a suprafeţelor articulare ale articulaţiilor”.

Obiectivul terapeutului este de a reduce subluxaţiile cu scopul de a crește gradul de mobilitate, de a reduce inflamaţia și ȋmbunătăţirea funcţiei. La nivelul coloanei, aliniază vertebrele ajustând coloana vertebrală, astfel ȋncât să ȋndepărteze presiunea exercitată asupra nervilor spinali.

Contraindicaţii:

  • Tumori și boli acute
  • Fracturi și intervenţii chirurgicale recente
  • Infecţii osoase

ȘTIAŢI CĂ?

30% din greutatea proteinelor prezente ȋn corpul uman și 25% din structura pielii este reprezentată de Colagen.

Matei Bitea

Author Matei Bitea

More posts by Matei Bitea

SEMNATURA