SERVICII.  |  TERAPIE CU PLASMA.

Terapie cu plasmă  .

Platelet rich plasma (PRP)
sau technica vampir

Acest tratament este un tratament revoluţionar care utilizează propriile resurse pentru rezolvarea problemelor de sănătate. Principalele calităţi ale terapiei cu plasmă sunt declanșarea procesului de construire a ţesuturilor epiteliale, musculare și conjunctive sănătoase. Dealtfel acest tratament influentează simultan toate etapele de regenerare si asigură sinergia necesară tuturor proceselor de recuperare din organism.

Terapia PRP ofera un conţinut ȋnalt
al tuturor factorilor de creștere
primari, secundari și terţiari care
sunt combinaţi ȋn mod natural, spre
deosebire de multe preparate create
artificial.

terapie cu plasma prp

Terapia cu plasma

 • Procedura pe scurt
  Pentru terapia cu Plasmă se utilizează eprubete speciale care pot fi de diferite dimensiuni, în funcție de cantintatea de plasmă necesară. Sângele se recoltează în aceste eprubete, după care se centrifugheaza, obțînându-se plasmă îmbogățită cu trombocitar (plachete). Aceasta se injectează/infiltrează in zonele afectate. În urma terapiei, trombocitele eliberează factori de creștere, inducând un proces biologic de reparare a țesuturilor, imposibil de reprodus prin alte metode.
 • Avantajul terapiei
  Intreaga procedura este minim invaziva, usor de aplicat si nu implica durere. Terapia cu plasma dureaza aproximativ 30 de minute. După ședința de plasmă, se recomandă
  evitarea efortului fizic timp de 2 zile.

Lorem ipsum

 • Recomandarile noastre
  In timpul tratamentului nu trebuie administrate medicamente anti-inflamatoare. Pacientul trebuie sa aiba un nivel suficient de vitamina D in organism, deoarece aceasta potenteaza efectele procedurii.
 • Durata de tratament
  Noi recomandam efectuarea a 6 ședințe cu PRP la o distanță de 21-30 de zile.

Tratament si beneficii in ortopedie .

Terapia cu plasma in
ortopedie si traumatologie

Terapia cu plasma reprezinta una dintre optiunele moderne de tratament pentru anumite probleme articulare. Utilizarea plasmei imbogatite cu trombocite in aria afectiunilor ortopedice are un rol important in refacerea leziunilor. Terapia PRP – „infiltratiile cu plasma” sau „injectiile cu plasma” presupune un tratament biologic care se adreseaza afectiunilor musculoscheletale, prin care se injecteaza in articulatie sau tendoane, plasma imbogatita in trombocite, care este obtinuta prin centrifugarea de sange venos recoltat de la pacient.

Afectiuni ce pot fi tratate prin terapia cu plasma:

 • artroze
 • periartrita ţesuturilor moi
 • contracturi articulare
 • tendinite
 • zone trigger miogene
 • tratamentul fracturilor
 • tendinopatii ale cotului
 • tendinopatia tendonului lui Achile
 • tendinopatia rotulei
 • leziuni acute ale ligamentelor și oaselor

Tratament si beneficii in traumatologie

Recuperare medicala si medicina sportiva

In traumatologie aplicatiile tratamentului cu plasma imbogatita sunt practic nelimitate datorita aportului enorm de factori de crestere proprii organismului respectiv care nu se regasesc in niciun alt tratament, fiind cea mai naturala metoda de stimulare a refacerii unor structuri lezate.

Indicatiile PRP in traumatologie si recuperare medicala sunt:

 • Afectari ale umarului: – tendinite, sindromul de impingement sau bursita, ruptura labrului, artroza articulatiei scapulo-humeraleacnee
 • Afectari ale cotului: epicondilita laterala (jucatorului de tenis), epicondilita mediala (jucatorului de golf), periartrita cotului, artroza cotului.
 • Afectari ale pumnului: artroze, tendinita de Quervain, sindromul de tunel carpian cu afectarea nervului median.
 • Afectari ale soldului: tendinita si bursita psoasului, tendinita adductorilor (pubalgia sportivului) tendinita tractului iliotibial, bursita trohanteriana, artrita soldului
 • Afectari ale genunchiului: rupturi partiale ale ligamentelor, tendinita patelara, artroza genunchiului atat a articulatiei femuro tibiale cat si a articulatiei femuropatelare.
 • Afectari ale gleznei: tendinita peronier, tendinita ahileana, entorse ale gleznei.

Bine de stiut .

Mai multe despre aceasta terapie

Injectarea de plasma bogata in plachete (PRP = „platelet rich plasma”) este un tratament revolutionar, care are la baza o idee simpla: aceea de a folosi pentru vindecarea si regenerarea tesuturilor , resursele interne ale fiecarui organism. Printre cei mai importanti factori implicati in aceste procese complexe se numara plachetele (sau trombocitele), celule care se gasesc in sange si care intervin imediat posttraumatic, asigurand atat oprirea sangerarilor (initiaza procesul de coagulare) cat si vindecarea plagilor.

Contraindicatii .

Nu indicam terapia cu plasma
la urmatoarele afectiuni

Orice boli ale sângelui cu anomalii sau disfuncţii ale trombocitelor (hemofilie, trombocitofilie, trombocitopenie, hipofibrinogenemie, stări hemoragice), septicemia, boli infecţioase, oncologie malignă, predispoziţie la alergii la heparină (această contraindicație poate fi atribuită în categoria celor pur teoretice).

contraindicatii

Hidrocolono-
terapie

Hidrocolonoterapia presupune ȋndepărtarea resturilor metabolice depuse ȋn timp pe colon. Depunerile au loc, în parte, ca urmare a …

Mai multe
hidrocolonoterapie detoxifiere

Masaj terapeutic

Principiul de acțiune al masajului terapeutic constă în mobilizarea ţesuturilor moi: mușchi, fascia și fluide corporale. Este detoxifiant și calmează durerile …

Mai multe
masaj terapeutic

Contact .

Clinică de medicină
fizică și recuperare medicală

str. Chisodei 18, Timișoara,
300430, Timiș, România

tel: +40787280888
email: office@develop.genki.ro

Formular de contact
-- particles