SERVICII. | OZONOTERAPIE.
Oxigenarea suplimentară
a țesuturilor
Ozonoterapia este un tratament prin care vă puteți revitaliza. O metodă foarte eficientă în toate curele de reîntinerire dacă putem spune așa. Terapia cu ozon este un mijloc anti-aging excelent, îmbunătățește substanțial calitatea vieții și prelungește durata de viață a bolnavilor cronici. Ozonoterapia este utilă împotriva îmbătrânirii precoce.
La modul concret, terapia cu ozon este un
instrument eficace pentru păstrarea stării de
sănătate. Menține și stimulează vitalitatea
celulelor din organism prin activarea
proceselor metabolice și enzimatice.

Recomandari .
Ozonoterapia se adresează
următoarelor afecţiuni
Terapia cu ozon are o eficacitate remarcabilă în tratamentul și ameliorarea acestor afecțiuni. Efectele sistemice ale ozonul sunt imunostimulante cu acțiune antiinflamatoare și antialgice, crește rezistența la efort, îmbunătățește circulația limfatică si circulația sanguină.
Tratamente cu ozon .
1. Administrarea Ozonului
Ozonoterapia are particularitatea unei varietăți de metode de administrare. În funcție de afecțiunea pacientului putem deosebi câteva metode de administrare. Acestea, combinate cu concentrația ozonului medical și în funcție de rezultatul urmărit, fac din ozonoterapie una dintre cele mai interesante și eficiente terapii.
2. Autohemoterapia majoră și
autohemoterapia minoră
În cazul autohemoterapiei majore se recoltează o cantitate de sânge de la pacient, între 50 și 150 ml, apoi acesta este îmbogățit cu ozon. Sângele se reintroduce în organism pe cale intravenoasă.
Autohemoterapia mică folosește același principiu dar cantitatea de sânge recoltată este mai mică, respectiv 10-15 ml. Reintroducerea sângelui în organism se face prin injecție intramusculară.
Recomandări:
- geriatrie;
- tulburări circulatorii, boli cauzate de viruși;
- revitalizare generală și creștere a imunității;
- boli alergice;
- crește rezistența generală proprie a organismului.
Autohemoterapia este un tratament sistemic cu ozon. Introducerea unui stres oxidativ asupra celulelor are ca efect reacţia imediată de stimulare a organismului de a produce și crește cantitatea de antioxidanți. Ozonul permite creșterea capacităţii de apărare a organismului ȋmpotriva radicalilor liberi. Se recomandă ȋn diferite afecţiuni acute și cronice indiferent de categoria de vârstă a pacienţilor, cât și persoanelor sănătoase ȋn scop de prevenţie.
3. Insuflații rectale și vaginale
Nu sunt nici dureroase și nici înspăimântătoare după cum s-ar putea să vă transmită numele procedurii. Practic, cantitățile de ozon sunt introduse printr-un agent de gaz umidificat în organism traversând pereții intestinului. Procedura este minim invazivă și este o alternativă la pacienții care nu pot efectua autohemoterapia majoră.
Se recomandă la:
- afecțiuni ale ficatului, respectiv hepatite B și C, ciroze hepatice;
- boala Chron;
- ulcere;
- boli ischemice;
- prevenirea îmbătrânirii premature;
- infecții bacteriene și fungice, etc…
4. Infiltrații subcutanate și intraarticulare
Sunt folosite cu predilecție în cazul afecțiunilor existente la articulații sau zone dureroase din cauza inflamațiilor respectiv artrită, artroză recurentă, stări de rigiditate.
5. Saci hipobarici
Ozonoterapia este folosită și la tratarea piciorului diabetic, una din complicațiile des întâlnite la persoanele diabetice. Studiile arată că terapia cu ozon reduce numărul amputărilor de membre inferioare, așadar vor fi mai puține cazuri de invaliditate sau de deces.
6. Ozonomatic, apă ozonată
Băile în apă ozonizată ale membrelor inferioare sunt indicate în tratamentul afecțiunilor și/sau leziunilor pielii. Se recomandă în cazul ciupercilor sau micozelor, precum și în afecțiuni ale sistemului circulator și limfatic.
Alte beneficii ale băilor cu apă ozonizată:
- reducerea umflăturilor picioarelor și gleznelor
- relaxare musculară
- creșterea tonusului psihic
- se favorizează circulația periferică
- detoxifierea organismului.
Contraindicatii .
Nu indicam terapia cu ozon
la urmatoarele afectiuni
Terapia cu ozon este un tratament complementar, în asociere cu alte acțiuni medicale. Nu prezintă niciun risc pentru pacient. Nu s-au semnalizat efecte adverse în urma ozonoterapiei. Totuși, înainte de a începe un tratament cu ozon la clinica de recuperare Genki Medical Center, va trebui să ne informați asupra dietelor pe care le urmați. De asemenea, dacă urmați vreo medicație.
Există și câteva direcții în care nu se recomandă intervenția ozonoterapiei:
- hipertiroidism
- trombocitopenie
- anemie severă
- favism (formă de anemie hemolitică)
- femeile însărcinate
- dacă ați suferit recent de un infarct miocardic
- imediat după accidente vasculare hemoragie sau alte stări hemoragice.

Contact .
Clinică de medicină
fizică și recuperare medicală
str. Chisodei 18, Timișoara,
300430, Timiș, România
tel: +40787280888
email: office@develop.genki.ro