Este o știinţă care studiază atitudinea și pozițiile corpului ȋn mișcare și ȋn statică.

Analiza posturală înregistrează modul ȋn care este distribuită presiunea pe ambele membre inferioare, ȋn statică și ȋn dinamică (mersul și stabilitatea pacientului). În urma testării cu ajutorul unui software, putem realiza susţinători plantari personalizaţi.

Aceștia au rolul de a produce o “resetare a computerului” (creierului), astfel ȋncât pacientul să-și găsească echilibrul postural perfect prin corectarea poziţiei, ȋnlăturând simptomatologia dureroasă prin optimizarea presiunii execitate de picioare pe sol.

Se recomandă ȋn:
– Prevenţie: putem preveni traumele și deficitele posturale care apar ȋncă din copilărie din cauza poziţiei incorecte ȋn activitaţile zilnice de acasă, școală sau grădiniţă, creșterii bruște ȋn ȋnalţime, iar la adulţi, din cauza poziţiilor vicioase din activităţile profesionale, ȋncălţămintei neadecvate, sedentarismului, etc.

– Terapie – tratează durerea (de spate, genunchi, cefaleea,etc), restabilește echilibru ortostatic și corectează dezechilibrele posturale care au un impact direct asupra diferitelor afecțiuni.

– Sport – sportivii care practică sporturi de performanţă pot preveni eventualele traumatisme datorate poziţiilor vicioase și iși pot îmbunătăți performanța sportivă.

Susţinătorii plantari reprezintă soluţii inovative și total non-invazive. Aceștia sunt flexibili, personalizaţi și de dimensiuni reduse, pentru a putea fi utilizaţi în activitățile zilnice. Materialul din care se realizează este de ȋnaltă calitate, este lavabil, inodor, antiperspirant și antialergic.

O postură bună este starea de echilibru muscular și scheletal care protejează structurile de susținere ale corpului împotriva accidentărilor sau a deformărilor progresive. Realizată la timp, intervenția terapeutică previne:

  • Apariţia durerilor musculare și articulare
  • Instalarea unor boli articulare
  • Suprasolicitarea articulațiilor, având drept consecinţă deteriorarea acestora.
  • Reducerea capacităţii de mișcare
  • Problemele respiratorii și cardiace
Matei Bitea

Author Matei Bitea

More posts by Matei Bitea

SEMNATURA