Masajul terapeutic face parte din medicina alternativă și se definește ca fiind o acțiune manuală blândă asupra corpului. Terapeuții de la Genki Medical Center, clinica de recuperare medicală din Timișoara, urmăresc îndeplinirea unor obiective importante pentru sănătatea dvs.

  • Stimularea circulației sanguine și limfatice.
  • Reducerea crampelor musculare și a edemelor.
  • Creșterea mobilității articulațiilor.

Principiul de acțiune al masajului terapeutic constă în mobilizarea ţesuturilor moi: mușchi, fascia și fluide corporale. Este detoxifiant și calmează durerile suferinzilor de migrene. De asemenea, este de un real folos în procesul de recuperare medicală.

masaj terapeutic

Masaj terapeutic la Genki Timisoara

Aplicabilitate și recomandări

Leziuni ale țesuturilor moi de la suprafața corpului. Acestea, de cele mai multe ori, netratate la timp și/sau incorect tratate medical medical fie vor lăsa urmări. Vor întârzia sau împiedica o reluarea unui mod de viață normală.

Leziunile mușchilor și tendoanelor, întinderi, rupturi, contuzii… o gamă de suferințe care reduc posibilitățile de mișcare. Mai mult, un masaj terapeutic făcut la timp și corect va preveni apariția unor sechele mult mai greu de recuperat ulterior.

Leziuni osoase, articulare sau ale nervilor periferici. Masajul terapeutic intervine cu succes în recuperarea de după accidente. Elimină cu succes urmări de fracturi, entorse, luxații, leziuni ale meniscului. sau tulburări circulatorii.

Contraindicaţii ale masajului terapeutic

  • Arsuri sau răni deschise
  • Artrita reumatoidă sau osteoporoza avansată
  • Fracturi
  • Cheaguri de sange
  • Diferite forme de cancer

Diferențe; masaj terapeutic versus relaxare

Există câteva diferențieri majore între cele două tipuri de masaj. Poate că prima și cea mai mare deosebiri derivă din însăși denumirile acestora. Însăși numele ne furnizează informații esențiale în acest sens. Masajul terapeutic are scopul de a interveni în eliminarea/reducerea unei afecțiuni; se canalizează de la început asupra unei zone, asupra unei părți a corpului.

Masajul de relaxare se adresează celor care urmăresc doar satisfacerea generală a corpului. Trebuie spus însă că ambele proceduri au efecte în inducerea unei stări de bine, chiar dacă amploarea acesteia este declarată de la început ca fiind diferită.

O altă diferență constă în mijloacele și tehnica folosită în cele două tipuri de masaj. Ele sunt complet diferite, date fiind obiectivele urmărite.

Calificarea terapeutului dintr-o clinică de recuperare medicală este complet diferită față de cea a unui maseur pe care-l angajați pe plajă. Să nu spunem că este net superioară, dar substanțial diferită este. În timp ce un maseur de relaxare urmărește să vă redea buna dispoziție și relaxarea, un masaj terapeutic acționează și influențează direct afecțiunea dvs. Or, logic, din aceste puncte de vedere se cer pregătiri diferite.

Terapeuții de la Genki Medical Center Timișoara au urmat numeroase cursuri și specializări cu obiective specifice recuperării medicale. Atributele lor profesionale le permit să contribuie cu succes la ameliorarea vindecarea afecțiunii dvs.

Matei Bitea

Author Matei Bitea

More posts by Matei Bitea

SEMNATURA