O stare generală de bine și reducerea consumului de medicamente

              În România, o proporție de peste 50% din populație are colesterolul mărit (hipercolesterolemie). Se estimează că unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Cel puțin 1,5 milioane de români suferă de diabet, dar cifra se referă numai la cei care sunt înregistrați în fișe medicale.

terapie cu laser de joasa frecventă

cabinet pentru terapie cu laser joasa frecventa

              Am expus mai sus câteva din cele mai importante probleme de sănătate, nu doar ale populației din țara noastră, ci și pe plan mondial. Este evident că asistăm la o recrudescență a bolilor cronice netransmisibile. Care sunt mari consumatoare de medicamente. Cum s-ar zice, devenim din ce în ce mai dependenți de acestea. Însă toate au un preț.

              Pe site-ul producătorului de medicamente Bayern se spune că riscul efectelor secundare ale medicamentelor nu este niciodată zero. Un studiu publicat de TheLancet.com atestă existența și în același timp sursa durerilor musculare ale celor care iau statine pentru controlul colesterolului. Or, în aceste condiții, terapia cu laser de joasă frecvență aduce o îmbunătățire generală a stării de bine. Despre efectele antiinflamatoare și antitumorale am vorbit și în articolele noastre anterioare.

Reducerea consumului de medicamente pe care le folosim în tratamentul diverselor patologii cronice este unul din marile avantaje ale terapiei cu laser. În articolul nostru referitor la beneficiile terapiei cu laser de joasă frecvență vă menționam care sunt principalele recomandări. Respectiv o plajă semnificativă de afecțiuni care pot fi controlate și ai căror indicatori (analize de laborator) pot fi sensibil ameliorate. Mai jos, însă, vom atinge un subiect care se referă la agresiunea fizică asupra corpului nostru.

Laserterapia și managementul durerii

              Unul dintre cele mai interesante articole care vine în sprijinul promovării terapiei cu laser de joasă frecvență a fost publicat în New York Tennis Magazine și este publicat de un chiropractician apreciat din America, respectiv Dr. Robert G. Silverman, foarte cunoscut în mediile medicale newyorkeze. Acesta este și autorul best-sellerului Inside-Out Health: A Revolutionary Approach to Your Body, chiropracticianul fiind un evident promotor al stilului de viață sănătos, bazat pe o alimentație rațională și pe mișcare.

chiropractica timisoara

Chiropractica, medicina alternativa pentru afecțiunile coloanei vertebrale

          » Află și despre chiropracticanul Adalbert Kasa, fondatorul clinicii Genki Medical Center

              Dr. Silverman explică modul de acțiune al organismului nostru atunci când se rănește, când au loc contuzii, când ne este agresată musculatura, tendoanele. Faptul că organismul își declanșează propriul său răspuns antiinflamator, respectiv eliberarea de substanțe chimice. Primul pas pe care-l facem, acela de a aplica pungi cu gheață sau comprese reci, dacă-l facem, nu este decât un prim-ajutor. Care nu funcționează întotdeauna. Și, așa, se ajunge la medicamente, la cortizon, antiinflamatoare puternice sau chiar opioide. De ce, se întreabă Dr. Silverman, când există terapia cu laser de joasă frecvență?

              Dr Silverman atrage de fapt atenția asupra marelui pericol ce planează asupra societății moderne: dependența de medicamente. Apoi, la rândul nostru, Genki Medical Center vă așteaptă pentru a vă furniza o doză de bine, pentru a vă ajuta să obțineți o stare generală mult îmbunătățită. Terapia cu laser de joasă frecvență este doar unul din mijloacele noastre.

Matei Bitea

Author Matei Bitea

More posts by Matei Bitea

Leave a Reply

SEMNATURA